Özge Sever

Kendin İçin

Özge Sever

Son zamanlarda hiç kendinize  “Bugün Kendim İçin Ne Yaptım?” sorusunu sordunuz mu? Ben  düşündüm de şöyle aylardır kendim için hiçbir şey yapmadığımı fark ettim. Sizde durumlar ne? En son kendiniz ne yaptığınızı hatırlıyor musunuz?

“Kendin için”

Kendiniz için sadece kendiniz için ama! Böyle başkalarını hesaba katmadan, mesela sevgiliniz ya da eşiniz ne der diye düşünmeden. Etraftaki insanlar bana bakıyor mu diye hiç sağa sola bakmadan. Şu herkesin duvarları olan el alem diye bir cemaat var onlar ne der diye korkmadan. 

Ruhunuza iyi gelen bir şey yaptınız mı hiç yakın bir tarihte? Bu bir ağacın altında kuş sesi dinlemek de olabilir, denizin kenarında dalga hışırtısı da olabilir, hatta parktaki çocuk sesleri de. Gözünüzü kapatıp dua ettiniz mi var olduğunuzdan mutlu olarak yaratana. En son ne zaman teşekkür ettiniz içten birine, yoldaki sokağı süpüren bir temizlikçiye ne zaman kolay gelsin diyerek gülümsediniz.

Aynanın karşısına geçip hayranlıkla baktınız mi kendinize bu aralar, bir kıyafeti kendinize çok yakıştırdınız mı? Yolda yürürken sevdiğiniz bir şarkıya eşlik ettiniz mi insanlara aldırmadan?

“KENDİMİZ İÇİN YAŞAMAYI UNUTTUK”

Tüm bu soruları size soruyor gibi kendime soruyorum belki. Kendimiz için yaşamayı unuttuk dünya telaşına düştüğümüzden beri. Kendimizi mutlu etmeyi unuttuk ki başkalarını mutlu etmenin yollarını bulalım. Zaman akıp geçerken düşen takvim yapraklarını heba ettik üstüne adımızı yazamadan. Şimdi daha fazla beklemeden hadi içinize sinecek, ruhunuza iyi gelecek bir şeyler yapın. Bugün kendim için bunu yapacağım diye karar verin ve yapın. Hayatı ertelemeden yarınlara adım atmayı öğreniriz belki. Mesela ben bugün kendim için yeni bir başlangıç için saçımı kestirmekle başlayacağım bu işe. Kırıkları aldırmak biz kadınlara hep iyi gelmiştir. Eee hadi ne duruyorsun sen de bir şeyler yapsana…

 

Hayatınızı BENcil yaşadığınız günler dilerim. 

Yazarın Diğer Yazıları