Naim Gül

Sağlam Transfer Stadyum

Naim Gül

Transfer konusuna son nokta koyamayan Yeni Malatya Spor, görüşmüş olduğu futbolcularla anlaşma sağlayamaması, taraftarlar tarafından endişe ile takip edilirken en büyük sıkıntıyı Teknik sorumlu Ertuğrul Sağlam'ın yaşadığı daha net belli oluyor.

Özellikle her söyleminde transfere vurgu yapan tecrübeli Hoca, istediği kadroyu şekillendirememenin , ve istediği futbolu sahaya yansıtamamasının , en büyük acısını çekenlerden biridir. Özellikle saha içinde Lider bir oyuncu eksiği olan  ve forvet eksiği bulunan Yeni Malatya Spor da ,  Transferin son günlerinde bir hareketlilik olmaması en büyük sorun.  Elinde ki kadro yapısına göre üst düzey futbol oynatmaya çalışan , fakat oyunun sıkıştığı bölümlerde oyunu çözecek ve sonuca direk gidecek oyuncu eksikliği , transfer yapılmadığı takdirde en büyük sorun olacak gibi. Geçtiğimiz üç haftada bir galibiyet , bir mağlubiyet ve bir beraberlik alan doğu ekibi, eksiklere rağmen oynadığı futbolla azda olsa taraftara moral vermiş durumda.

Yönetim olarak hala eksik kalan ekipte bu sezonda federasyonla hakemler konusunda çok sorun yaşanacağa benziyor. Son üç haftada yapılan hakem hataları , sonuçlara direk etki yaparken, bunların önleminin  bir an önce alınması lazım.Tabi bur da en büyük görev yine Yönetime düşüyor fakat tek adım bile atılmaması Yönetim olarak ne kadar zayıf kaldığımızın göstergesidir. Milli ara belkide sorunlarımızı çözecek en güzel zaman olarak görünse de , tek adımın atılmaması düşündürücü. Bu arada son dönemlerde yapılan transferlerin takıma uyum sorununu çözmek , yapılan hataları belirlemek ve bunları çözmek açısından iyi gibi görünse de , tam kadro olamaması ayrı bir sıkıntı. Özellikle oynadığımız maçlarda topa sahip olma konusunda ve mücadele konusunda oyuncularını iyi motive eden Ertuğrul  Hoca, ilerleyen haftalarda kadronun tam şekillenmesiyle daha iyi yerlere gelecek ve özlenen futbolu oynatıp beklentileri karşılayacaktır kanaatindeyim.

BİTMEYEN ÇİLE  Olarak yapımına hala devam yeni Stad, Geçen sezonun ortalarında faaliyete geçecekken bu sezonun başlamasıyla bitirilememesi , eksikliklerin bir türlü çözülememesi birkaç hafta daha süreceğe benziyor. Malatya da yapımına başlanmadan önce bir kaç ilde daha Stadyum yapımına başlanması onların bizim stadyumdan sonra başlamasına rağmen , bizim stadyumdan erken bitirilmesi yetkililerin bu işe nasıl baktığının da en büyük göstergesidir. Umarım açıklandığı gibi Bursa Spor maçına yetişir de taraftarlarda rahat bir nefes alır........

Yazarın Diğer Yazıları