Naim Gül

Malatya İçin Büyük Fırsat

Naim Gül

Şöyle bir baktığımız zaman, Konya deplasmanından alınan üç puan, Kendi saha ve seyircisi önünde kaybedilen üç puan. Moral olarak üst düzeyde olan Yeni Malatya Spor ve Moral olarak çökmüş, Şampiyonluk yarışında yara almış bir Fener Bahçe.  Belkide bizim düşündüğümüz olayın tam ters etkisi olabilir.

 Bizim yapmamız gereken Fener Bahçe için sıkıntılı geçen bu durumdan faydalanmak. Peki bunu yapabilecek oyuncu kadrosu var mı?  Var. Neden derseniz, iç sahada büyük takımlara karşı oynamış olduğumuz maçları düşünürsek  o kadar da zor olmadığını görmüş oluruz. Galatasaray ve Trabzon'u yenmiş Beşiktaş ile Berabere kalmış bir ekip var. Bu durum, ligimizde çok nadir görülen bir durumdur. Tabi ki bunları yazarken karşımızda ki takımın Fener Bahçe olduğunu unutmamak lazım ve ona göre tedbirlerimizi almalıyız. Peki kazanmak için neler yapmamız gerekir. Öncelikle maç içinde sakin kalmalı ve rakibimizin kim olduğunu unutmadan son düdük çalana kadar mücadeleyi elden bırakmamak lazım. Sonuçta karşımızda agresif bir takım ve kaliteli ayaklardan kurulu bir takım var. Maç içinde yakalayacağımız bütün pozisyonlar bizim için altın değerinde ve bu durumu çok iyi değerlendirmek lazım. Çünkü rakip bu tür pozisyonlarda bize ceza kesmekte çok zorlanmaya bilir.

Agresif ve baskılı oyunlarını kırdıktan sonra kendi oyun sistemimizi kabul ettirip skor olarak üstünlük kurmalıyız.Sonuçta takım olarak çok çabuk sinirlenen ve bu sebeple oyundan kopan ve toparlanamayan bir ekip. Buna istinaden bizim de pres gücü yüksek bir kadroyla sahada olmamız korkmadan mücadele etmemiz işimizi dahada kolaylaştıracaktır. Büyük takımlara karşı nasıl oynanması gerektiğini çok iyi bile Erol Bulut, Bu maçta da kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaktır.Cezalı Futbolcuların da dönmesiyle eli güçlenen Erol Hoca sabırla, üç puana ulaşacaktır. Fener Bahçenin en büyük zaafı olarak görünen kaptırılan toplardan faydalanıp hızlı atağa kalkarak sonuca ulaşmakta mümkün. Sonuç olarak rakip için belkide telafisi olmayan maçlar serisi olarak görüne bilir fakat bizim içinde üst sıralara tırmanmak ve yerini sağlama almak. Bana göre Yeni Malatya Spor için çok büyük fırsat ve bu fırsatı değerlendirmek, Fener Bahçeyi eli boş 

Yazarın Diğer Yazıları