Naim Gül

İlk Dersimiz Osmanlı

Naim Gül

Yeni sezona seyircisinden yoksun olarak çıkan Yeni Malatya Spor ilk iç saha maçında Osmanlı Sporu konuk etti ve lige üç puanla merhaba dedi. Güçlü ve oturmuş bir kadrosu olmasına karşılık, lige tarihinde ilk defa merhaba diyen ve oldukça yeni bir kadroyla mücadele eden ev sahibi ekip, ilk dersini başarıyla vermiş oldu.   

·  İşin gerçeklilik boyutuna bakacak  olursak, yeni transferlerin yapılması, bazı yeni transferlerin nerdeyse kampa bile katılmadığını düşünecek olursak, Ertuğrul Sağlam Hocayı ayrıca tebrik etmek gerekir. Bu kadar kısa zamanda oyucuları hazırlamak, Takıma monte etmek ve bu oyunculardan üst düzey verim almak  ancak şampiyon bir hocaya yakışır. Henüz ligin ilk haftasında bu tür konuşmalar belki de yanlış gibi görüne bilir fakat şunu da unutmamak ve hakkını da yememek lazım  ki Türkiye ligi Şampiyonu apoletli bir Hoca ve mesleğini layıkıyla yapan bir Hoca. Geldiği günden beri kentte, kendisine karşı gösterilen aşırı sevgi ve güven, anlaşılan Ertuğrul Sağlam tarafından da karşılıksız kalmayacaktır. Bence de en doğru olanı yapıyor, çünkü başarıyı böyle yakalayacağını, daha öce ki başarılarının böyle geldiğini çok iyi biliyor.                                             

·  Maç kadrosuna baktığımız zaman geçen sezon dan iki üç oyuncuyla maça başlayan Ertuğrul Hoca oyuncularını iyi analiz etmiş ve ona göre kadroyu şekillendirmiş. Her fırsatta Yönetimden takviye  isteyen Hoca, Osmanlı maçında görüldü ki en az üç takviye daha yapılması gerekir. Özellikle ön liberoya ve sol kanada takviye yapılmazsa ilerleyen haftalarda başımız ağrıya bilir. Geçen sezon forvette oynayan Eren Tozlu bu maçta sol kanatta başladı  fakat geçen sezon forvet oynadığından sürekli önde ve içe oynadığı için soldan istediği verimi belki de alamadı.. Özellikle bu maça damga vuran kişi olarak gördüğüm Issiar Dia bana göre bu sezon kanatlardan yapılacak ataklarda yükü çekecek gibi. Maçın geneline baktığımız zaman takım oyunu oynayan ve maç sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan bir ekip ve eğer yapılırsa transfer olan Futbolcularında direk katkı sağlayacak oyuncular olduğunu düşünüyorum. Sonuç itibarıyla sezona üç puan alarak galibiyetle başlayan Yeni Malatya Spor , Osmanlı Dersinden Geçmiş Oldu..............

Yazarın Diğer Yazıları