Naim Gül

Hatalar Zinciri

Naim Gül

Bursa Spor maçı öncesi Ertuğrul Sağlamın istifasıyla şok yaşayan , ve taraflı tarafsız her kesimin konusu haline gelen bu istifa olayı henüz netlik kazanmazken  üstüne alınan Bursa Spor yenilgisi Taraftarların protestosuyla son bulurken,bu haberin daha bir kaç gün süreceği kesin.

Yönetim tarafın dan yapılan açıklama bana göre çok yersiz bir zamanda oldu. Bursa maçında sonuç ne olursa olsun bu maçın ardından değerlendirme yapılsa , maç belkide lehimize olabilirdi. Madem böyle bir açıklama gereksimi duydunuz , o zaman bütün gerçekleri çıplaklığıyla kamu oyuna açıklasaydınız , Yönetim olarak daha onurlu bir davranış olurdu. Olayı tek taraflı dinlediğimiz için suçlu tek kişi olarak Ertuğrul Sağlamı hedef haline getirmek istediler. İllaki biz bu durumda sebep ne olursa olsun çok da doğru yapmış demiyoruz  fakat Hoca tarafından illaki bir açıklama gelecektir. Bur da her iki tarafta kendine haklı sebepler sunacaktır , sonuçta top sine ortaya atılacak olan Yeni Malatya Spora olacak.

Acısını Yine taraftarlar olar bizler çekeceğiz. Yıllardır Bekleyip Özlemini çektiğimiz süper ligde , daha ısınmadan bu olayların olması Malatya gibi büyük bir şehre hiç de yakışmıyor. Şahsi ne gibi sorunlar varsa taraflar kendi aralarında halletmeli bunu bir Malatya ya mal etmemeleri gerekir. Sonuçta bu takım şahıslara özel değildir. Son Yirmi Beş dakikasını mükemmel oynayan takımda , çok bariz konsantrasyon  eksikliği maç başında çok açık belli olsa da , bu sorunların maçtan sonra yaşanması belkide bizim Bursa Spor maçında üç puanla ayrılmamıza sebep olabilirdi. Puan için Çok ince hesapların yapıldığı maçlarda bu konulara çok dikkat etmek gerekir.

Hatalar Zinciri , sezon başından beri söylediğimiz Hakemlere biran önce çözüm bulunması . Ne hikmetse Hocanın ayrılmasıyla Basın Önüne çıkan Yönetim , Sezon başından beri uyarmamıza rağmen , Hakem hataları yüzünden bir kere bile basının karşısına çıkmadı. Hatalar Zinciri yine kaç haftadır bahsettiğimiz Defans hattına bir çözüm bulunamaması. Bu maçta da çok açık gördük ki Çok ağır bir defans hattına sahibiz ve hızlı hücuma çıkan takımlara karşı oldukça aciz kalıyoruz. Bu sorunu da biran önce çözmek lazım. Hatalar Zinciri Maç sonu açıklamalarıyla da devam etti . Bir kez daha bunları gözden geçirirlerse , Bursa Spor maçını neden kaybettiğimizi çok açık görmüş olurlar. Sonuç olarak hiç bir şeyi kabullenmeyen Yönetim bu yazdıklarımızı da kabullenmeye bilir fakat her zaman gerçekler acı verir................

Yazarın Diğer Yazıları