Naim Gül

Fenerbahçe İstediğini Aldı

Naim Gül

Haftalar sonra iki takım için de izlediğim en sakin maçtı Hakemler açısından. Yeni Malatya Spor açısından baktığımızda işleri çok ta kolay değildi. Cezalı ve sakatlıklar, Fenerbahçe gibi zor bir deplasmandan puan çıkarmak , elbette kolay değil.

Ayrıca orta alanda Azubuke nin olmayışı ve Aytaç 'ın sakatlanması Yeni Malatya Spor un işini zorlaştırırken,Fenerbahçe nin işini kolaylaştırdı. Maçın başlarında yedikleri goller oyun planını bozmasına sebeb olurken, her maçta gol yeme geleneğini de bozmamış oldu. Genel anlamda oyun iki yönlü gibi görünse de Fenerbahçe istediğini aldı. İlk yarıda bulduğu goller maçı daha rahat oynamasına sebeb oldu.

Bu hafta oynanacak olan Galatasaray maçını da düşünerek ikinci yarıda fazla risk almadı. İkinci yarıda dinlenmeye geçen ev sahibi ekip oyunu kontrol altına alıp,Zaten çok konsantre olamayan ve çok agresif oynamayan Yeni Malatya Spor karşısında Güle oynaya istediği üç puanı üç golle aldı. Herzaman söylediğim bu takıma her takım elini kolunu sallâyarak gol atar diye.Bu maçta da bunu çok açık görmüş olduk. Kanatlarını çok iyi kullanan ekipler ve hızlı hücum hattına sahip ekipler çok rahat gol  bulacaklardır. Bizim acil olarak defans hattına çözüm bulmamız gerekiyor. Burdaki sorunu halletmediğimiz taktirde çok büyük sorunlar bizi bekliyor demektir.

 Forvet olarak Takımın her maçta gol bulabileceğini söylediğimizde, her takımdan da gol yiyebileceğimizi görüp uyarmamıza rağmen herhangi bir çalışma yapılmaması önlem alınmaması da düşündürücü. Bu hafta oynanacak olan Trabzon  Spor takımı ile aynı özellikleri taşımamız bu maçı ilginç kılabilir. Aynı zamanda bol gollü geçecek bir maçın da sinyalini vermiş sayılır. Burda  daha az hata yapacak olan takım  maçı kazanacaktır.  Yeni Malatya Spor da sakat olan oyuncuların bir ana önce iyileşmesi tek temennimiz. Olaya biraz daha ciddi bakılacak olursa sorunlarla boğuşan ve hocasıyla yollarını ayıran  Trabzonspor u  eli boş  göndermemek içten bile  değil.

Bir türlü bir seri yakalayamayan Yeni Malatya Spor için bu maç dönüm noktası olur ve üst sıralara yükselir. Bundan sonraki haftalarda Fikstür açısından zor maçların beklediği Yeni Malatya Spor, daha dikkatli bir şekilde maçlarına hazırlanması ve en kısa zamanda defans bloğuna yeni çözümler bulması gerekir. Aksi halde her maçta gol yeme geleneğimiz devam edecektir ve buda takıma yansıdığında ileri uçta oynayan futbolcuları moral olarak oyundan düşürecektir. Sonuç olarak takım oyununu oynamak sadece  bir kaç kişiyle olmuyor. Takım halinde mücadele etmek gerekir....

Yazarın Diğer Yazıları