Naim Gül

Arzulu Futbol

Naim Gül

İki takım açısından da kazanmanın çok önemli olduğu bir karşılaşma idi. Kazanan takımın bir nebze olsun rahatlayacağı , kaybedenin ise sıkıntılarla boğuşacağı anlamını taşıyan bu karşılaşma nitekim de öyle oldu ve maç sonrası Trabzon  cephesi bir hayli karıştı.

Yeni Malatya Spor bu maçla birlikte puansal anlamda da biraz rahatlarken , en azından oynanan Futbolla da izleyenlerine güven vermiş oldu. Maçın ilk dakikalarından itibaren Trabzon kalesine baskı kuran , istediği arzulu , istekli Futbolu sahaya yansıtan ve her alanda topa sahip olan ,top rakipteyken baskı kuran bir Yeni Malatya Spor izledik. Erol Bulut , takımı ayrı bir kurguyla sahaya sürerken , orta alanda olan önemli eksiklerin yerlerini Murat ve Rahmanla doldurarak doğru bir hamle yaptı ve orta alanın pres gücünü arttırdı. Rıza Hoca Antalya Sporun başında gelmiş olduğu Malatya deplasmanında bu sefer eli boş dönerek Trabzon cephesine ilk maçında hüsran yaşatmış oldu.

Sahanın her bölümünde çok iyi oynayan Yeni Malatya Spor , Fener Bahçe maçının ikinci yarısında oynadığı arzulu Futbolu bu Maçla da sürdürerek takımın yükselişini sürdürdü. Özellikle Adem Büyük’ ün yükselişi oynadığı Futbol her kesimden alkış aldı. Bunun yanında sağ kanatta iyi oynayan Parreria nın yerine oyuna sürdüğü Turgut değişikliğine bir anlam veremedim. Bur da en azından kaç maç oynamış ve Rakip takım tarafından baskı altında kaldığı dakikalarda hızlı atağa kalkmak için Dia değişikliği daha mantıklı olurdu. Defans Dörtlüsü nü , bu maçla daha net görmüş olduk ki ne kadar çabuk oynarlarsa ve ne kadar hızlı kademeye girerlerse Takım o kadar daha az hata yapıyor ve önlerinde oynayan ikili daha rahat oyun kurup takımı atağa kaldırıyorlar.

Şunu çok net söyleye biliriz , her ne kadar Erol Bulut ismi ilk geldiğinde akıllarda tereddüt bıraktıysa da Enerjisi , İsteği , İnanışı ile bu takımı bir yerlere getireceğinin sinyalini vermiş oldu. Bu Hafta sonu oynanacak olan Gençlerbirliği  Maçı ayrı bir önem taşıyor. Yeni Malatya Sporun galip gelip seriyi sürdürmek ve takıma olan güveni arttırmak , Ev sahibi açısından da kötü gidişe dur demek. Zor geçecek olan bu doksan dakikadan önce ,Takımların Türkiye Kupası maçları oynayacak olması , fazla bir etken olacağını sanmıyorum. Öncelikli hedefinin lig olduğunu düşündüğüm Yeni Malatya Sporda , bu sebeple Gençlerbirliği maçına ayrı hazırlanacağı kanaatindeyim. Şuan için takımda  morallerin üst seviyede olduğu ve bu deplasmandan da en iyi şekilde puanla döneceğini söyleye bilirim .Futbolda , neticesinin belli olmadığı maçlarda önceden konuşmak çok doğru olmasa da oynanan Futbol bize cesaret veriyor.......

Yazarın Diğer Yazıları