Naim Gül

Acilen Çözmek Lazım

Naim Gül

Evkur Yeni Malatya Spor oynadığı maçlarda iki konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Birincisi Hakemlerle bu ligi nasıl tamamlar. İkincisi bu defansla daha ne kadar devam edebilir. Bunlardan ikinci şıkkı belki çözebilir , sonuçta bunların alternatifi var fakat en kısa zamanda bununla ilgili uzun bir çalışma yapması  gerekebilir Ertuğrul Hocanın.

Bur da asıl sorun ligin başından beri Evkur Yeni Malatya Spora karşı hakemler tarafından yapılan bariz hatalar. Belki bur da kasıt aramamak gerekir diye düşünenler olabilir ,  fakat bu  hatalar sürekli tek taraflı olarak yapılıyorsa kasıt aranır. Her zaman söylüyorum  ve bu hatalar devam ettikçe söylemeye de devam edeceğim. Bir takımın emeği çalınıyorsa , bir kentin emeği çalınıyorsa , en önemlisi saha içinde mücadele eden Hocasından Futbolcusuna emeği çalınıyorsa ben buna suskun kalamam. Ofsayt olmayan pozisyonlar çalınıyorsa , Karşısındaki arkadaşını hiçe sayarak sakatlarcasına tekme atıyorsa ve gereksiz  ama tehlikeli olabilecek yerlerden olmayan fauller çalınıyorsa kimse kusura bakmasın ama bur da kasıttan başka bir şey aramam.

Takım Çok kötü oynaya bilir çok iyi de oynaya bilir , herkes sahada üstüne düşen görevi iyi yada kötü yapabilir bu kimseyi ilgilendirmez fakat , saha içinde herkes en iyisini yapmaya çalışırken birileri buna köstek olmaya çalışıyorsa kendi görevini iyi yapmıyorsa bunda başka hiç bir şey aranmaz. Ligin başından beri hep söylüyorum buna Yönetimin bir an önce çözüm bulması gerekir. Bir takımın Hocası çıkıp Hakemler için onları affetmeyeceğim diyorsa bana göre bu yönetimin eksikliğidir. Şöyle düşünecek olursak Takım la uğraştığı yetmezmiş gibi bide bunlarla uğraşırsa çok iyi olmaz . Kasım paşa maçında gördük ki , taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir takım ve saha içinde haksızlığa uğrayan bir takım.

Maçın genelinde çok üstün oynayan Evkur Yeni Malatya Spor Defansta yapmış olduğu bir kaç hata yüzünden kalesinde üç gol gördü. Aslında maçın geneline bakıldığı zaman oynanan futbola bakıldığı zaman çokta adaletli bir sonuç gibi görünmüyor. Futbol hatalar oyunu olabilir önemli olan bu hataları en aza indirmek. Fakat defans olarak bu hataları kaç haftadır yapan takım , son maçında bunun cezasını ağır ödedi. Hızlı forvetlere .ve kanat oyuncularına karşı çaresiz kalan defansa en kısa zamanda Ertuğrul Hoca Bir çözüm bulması gerekiyor. Gol attığı her maçta keza aynı şekilde gol yemesi en büyük sorun. Özellikle ileri çıkışlarda , kaptırılan toplarda çok ağır kalan Evkur Yeni Malatya Sporlu futbolcular , kalesinde görmüş olduğu gollerle ilerleyen haftalarda da çok büyük sıkıntılar yaşar. Özellikle bu sorunlar çözüldüğü takdirde Evkur Yeni Malatya Sporun daha iyi yerlere geleceği ve futbol kamuoyuna daha güzel futbol izleteceğini düşünüyorum. Tek temennim Yönetim olarak ta buna bir çözüm bulunması ve bu tür hataların engellenmesi........

Yazarın Diğer Yazıları