Mir Murat Demir

Boyuna Değil İradeye Bak

Mir Murat Demir

BOYUNA DEĞİL İRADEYE BAK !
Etkilendim açıkcası, çok içimi acıtan hikayeler anlatımlar okumuşum dinlemişimdirde, bu hikaye beni etkiledi. Etkileyen tarafı bir küçük çocuğun su satması değil, çocukluk yıllarım da ne çok su satmışım, hayatı kovalamışımdır da, anılar ya da kendime benzer bulduklarım da değil.
<<Otobüse binmiş sıcaktan bunalmış otobüsün kalkmasını bekliyorum. Otobüs kalkacak diye su almayı unutmuşum, dilim damağıma yapışmış.
Bir delikanlı girdi 10,12 yaşların da,üstü başı pasaklı, elinde kendisinin yarı boyunda 24 lü su kolisi,su isteyen varmı demekte,ver birtane delikanlı dedim.
O getirirken cüzdanı kurcaladım, ufaklığım kalmamıştı,5 lira verdim.Alnından akan, toplumun ekseriyetinin unuttuğu alın terini sildi.Ufak adam elini cebine attı,onun da 2 lira ufaklığı kalmış, tamam dedim, delikanlı kalsın beş lira.
Yok dedi,gidip bozdurup geliyorum o zaman,ver o iki lirayı, gerisi kalsın dedim, olmaz dedi, su bir lira,tamam dedim, borcun olsun bana,ben borçlanmam dedi.
İlla biri borçlanacaksa al suyu sen borçlan, tamam dedim kızma,hadi al bozdur gel,yok dedi,otobüs gitmiş olursa,ben kendi paramdan bozdurup geliyorum.Senin paran bende kalırsa ben senin gibi birini bulup veremem ama sokakta benim gibi su satan çocuk çok,sen bana vermezsen onlardan birine verirsin.
Gözlerim dolu dolu baktım, 5lira elimde gitti bozdurup geldi, başını okşadım,kaç su satıyorsun günde ortalama dedim. 200 kadar normal de dedi ama bugün daha senden siftah yaptım. Baban nerede dedim, Şehit oldu, Şehit oğluyum ben dedi,ben ağlıyorum, otobüs bize bakıyordu.>>
Ben hikayede ki genç delikanlının Şehit oğlu olmasına takılıp da etkilenmedim açıkcası. Ülkemde Şehitler ve gazilerimizin sayısı en baba şavaş sayısına ulaştı, hepsi canlarımız, canımızdan can gidiyor da, o ayrı.” Senin paran bende kalırsa ben senin gibi birini bulup veremem ama sokakta benim gibi su satan çocuk çok,sen bana vermezsen onlardan birine verirsin.” Demiş ya küçük boyu, kocaman yüreği ile, irade ye bakmak ve anlamak gerek, tam eksiksiz anlamak..
Mir Murat Demir

Yazarın Diğer Yazıları