Mehmet Zafer

Aklında Kalsın

Mehmet Zafer

Ayrılığı ben yaratmadım ama bensizlik benim eserim.. yaşar yaşar ağlarsın.... herkes ettiğini bulacakmış ya aklında kalsın...! !
Annesiz bir çocuğuın dudaklarında beliren kırgınlık gözlerindeki çaresizlik yüreğindeki ürkeklik evladını yitirmiş bir babanın gözlerindeki çaresizlik nasıl anlatılır gurbet kokulu yârim?
İçim paramparça dilim lâl,hayallerim kırık yüreğim sus pus olmuş sen duyarsız alev ateş feryatlarımı duymuyorsun. Hasretini bulutlara astım yıldızlar sırıl sıklam rüzgârların isyanı dokundukça saçlarıma yüreğim kanıyor...
Çölde aç kalmış akbabalara ikram ettim gözlerimi bu kent bükmüş boynunu kimsesizliğime bütün baharlar salya sümük ağlıyor
Sağır duvarlara konuşup umudun en merhametli kucağında umudunu ekmek arası verdin mi umutsuz kalmışlara?
İşsiz kalmış bir babayım çocuklarının gözlerine çaresiz bakan o adam benim hapishanede tütünü bitmiş parmakları bıyığı sararmış mahkumun hüznü benim.
Gözünde tüten o hasret benim. İçini yakan kor,gecende ayaz,uykusuz sabah kirpiklerindeki çiğ benim.
Geride bir boşluk bir bırakıp bütün yaşanmamışlıkları zulama alırım kalmasın benden bir eser yanında bensizlik mutlu edecekse seni taşımam ben bu kentte sensizliği kimsesizliğimi de alır giderim.
Çok değişmeyecek senden sonra sadece yaşlanıp gideceğim yanıma aldığım boşlukta yokluğun esecek kokun ıslıklar çalacak rüzgârın saçlarında.
Ayrı yerlerde,ayrı iklimlerde yaşasak ta bakışlarımız aynı yıldızda birleşecek. Ben yine bildiğin gibi dağınık ve aksi olacağım yani çok şey değişmeyecek hayatımda ama çıkıp gelsen de sen de eskisi gibi olmayacaksın....
Kim bilir..! ? Belki ben de unuturum geçmişi.. hiç bir şey olmazsa da sensizliğin bir anlamı olur..

Yazarın Diğer Yazıları