M. Said Yalçın

Süper Lig'deyiz!..Daha ne İstiyorsunuz.

M. Said Yalçın

Koca bir sezon  göz açıp kapayıncaya kadar bitiverdi. Hüznüyle, sevinciyle, acısıyla, tatlısıyla bitiverdi işte. Artık süper denilen ligdeyiz.Yıllar sonra hemde. Peki işi sıkı tutmak gerekli değil mi? Yani elbette. Ama gel gör ki….

2016-17 sezonunda şampiyon olamasak da, ligi ikinci birdik işte. İlk maç ile başlayan Mersin deplasmanı ve son bulan hüzünlü Sivas deplasmanı…Futbol bu olsa gerek işte. Sırtında kambur bir şekilde, ligi haftalar boyunca lider götür, git Sivas’da liderliği ver çekil kenara. İşte futbol bu denli acımasız, ve bu denli keyif verici. Kimini üzer, kimini sevindirir.. Tek olumlu not ise takımımız da değişmeyen teknik adamlar oldu. Onlarda son karşılaşma da, ne yaptılar bir hatırlayalım; Sivas’a dediler ki, biz lig liderliğini istemiyoruz, yedeklerimizle çıkıyoruz. Önüne atılan bu ikramı kim kabul etmez ki, deyimi yerinde ise, ebem bile kabul eder…İrfan Buz Sivas karşılaşmasında sanki takımı bitirmişti, gidiciydi..Yoksa kariyerine bir şampiyonluk eklemezmiy di, şüphesiz eklerdi…

Ligin ikinci karşılaşmasında Samsunu zorda olsa tek golle geçtik.Aslında 5 nci haftadan sonra rakiplerinde bizlere desteği ile yara aldığımız maçlarda yardımcı oldular.5 nci haftada ligin genç dinamik takımı Altınordu karşısında zavallıları oynadık ama biz hep destek olduk. Hani dedik ki, lig yeni başlıyor ilk 7 haftadan sonra şekillenir. Öylede oldu zaten.6ncı ve 7nci hafta iç ve dış saha galibiyetleri sonrası iyicene havaya girdik. Girdik de kardeşim futbolcuları deyimi yerinde ise sidik zoru ile oynattı taraftar.Sezon boyunca basın anlamında yönetimden birisi çıkıp da, yahu futbolcuların alacakları yok, sorun yok demediler işin ciddiyeti aslında burdan başladı.Bu arada yönetimden istifalar ve sonrası işin büyük boyutu..Çabala babam çabala ki takımı süper lig’e çıkaralım.

Önemli olan karşılaşmalardan birisi de sanırım doğu derbisi diye lanse edilen Elazığ deplasmanıydı.Bu karşılaşmadan da 2-1 galibiyetle ayrıldık. O çoşku taraftarın görülmeye değerdi.11-12 ve 13ncü haftalarda ardı ardına zorlu maçlar bekliyordu. Eskişehir den aldığımız mağlubiyet ve iç saha Giresun ile yenişemediğimiz ve Göztepe deplasmanından hakemin yanlı yönetimi sayesinde mağlup oluşumuz.Kötü gidişat devam etti bu haftadan sonra.14 ncü haftada Bandırmadan akıl almaz bir mağlubiyet ve sonrası Adana Demir ile beraberlik iç sahada.

Velhasıl kelam rakiplerimize diş geçiremedik biz. Sivas ile de kendi sahamızda golsüz kaldık. Biz irfan Buz ve ekibine sonuna kadar destek olduk. Yanlışları sıraladık. Bizleri dinlediler mi bilemiyoruz, nitekim verdiğimiz destek ve taraftarların sezon başından sonuna kadar takımın yanında olması elbetteki motivasyon açısından önemliydi. Bunlar gerçekleşti. Ligin ikinci yarısında rakiplerden  sadece play of’da süper lig’e yükselen Göztepe’yi mağlup etmeyi başardık.Bu arada ligin ikinci yarısında hakem hataları da üst seviyeye yerleşmişti. Lobisinin olmadığı bir Yeni Malatyaspor, bu haftadan sonra hemen hemen her karşılaşma da iç ve dış sahada ceza aldı. Sahipsizlik bu olsa gerek. TFF’ye verilen cezalarla 2 veya 3 futbolcu alırmıydık diye düşünüyorum.

Lig basın anlamında da kaoslu geçti. TSYD basın sigortası adı altındaki olayı ortaya atarak bazı basın arkadaşlarımızı basın tribününe almadı .Bu haftadan sonra tsyd ile karşı karşıya kalan bir çok duayen spor adamı sesi çıkmadı. Yeni sezonda bizleri ne bekliyor bilemeyiz. Ama bu düstursuz düzensiz işlemler devam ederse bizlerde bazı kanuni yolları seçeceğiz elbetteki.Hakıımız olarak.

Adil Başkan ve yönetimine seslenelim; de haydi lig başlayacak….

Yazarın Diğer Yazıları