M. Said Yalçın

Olmayınca Olmuyor muş..!

M. Said Yalçın

Yeni Malatyaspor Alanya deplasmanında kapalı defans yapıp, sonuca gitmeyi tercih etti. Kadro seçiminde ise kanaatimce doğru bir tercih değildi..

Alanya geçen hafta Akhisar’ı deplasmanda 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek kendi evinde  moralli bir şekilde sahaya çıktı.Takımımız ise kendi sahasında mağlup bir şekilde Alanya deplasmanına gitti. Kadro seçimi doğrumuy du , değilmiy di bu tartışılır nihayetinde. Ama bir gerçek var ki, Alanya karşılaşmasında iyi futbol oynadık. Yani deplasman da nasıl oynanması gerekiyorsa o şekilde sahaya dizildik. Şu maçın hakkı mağlubiyet değildi elbette ki,ama tartışılacak o denli sorunlar var ki, hangi biri yazılır, hangi biri tartışılır buda kocaman hafızalarımızda soru işareti olarak kalıveriyor.

Kadro seçiminde kanaatimce  Erol hocanın daha titiz davranması gerekirdi. Nihayetinde iyi bir Eren hazır bir şekilde bekletilmemeliydi.Batuhan Altıntaş ilk yarı gördüğünüz gibi topları ezdi durdu. İlk yarıda Erol hoca Eren’i monte etmeliydi. Bildiğiniz gibi Eren özellikle ikili mücadelelerde ayak hakimiyeti olan deneyimli bir futbolcumuz. Akabinde Murat Yıldırım harikaydı. Sahada basmadık yer bırakmadı. Aytaç genç ama hırçın bir futbolcu. Kendisini mutlaka dizginlemeli. Chebake bu hafta kanadını hiçmi hiç kullanmadı. Ataklara yardımcı olmadı sadece yerinde çakılı kaldı.

Kadro yetersizliği zaten gözle görülmekte ve sizlerde bizlerde biliyoruz ki,  mevcut yönetimin transfer yapmak için transfer yaptığı görülmektedir. Bizler her zaman profesyonel bağlamda yönetilmediğimizi her platformda açıkça yazıyoruz veya proğramlarımız da dile getiriyoruz. Bunu söyleyince de hain oluyoruz. Başkan Gevrek’in yapmış olduğu talihsiz açıklama  hakikaten bizleri fazlasıyla kırmış oldu. Kendisini yıkmak kendisini karalamak gibi bir niyetimiz yok akabinde. Şahsım 2 senedir profesyonel bağlamda yönetilmediğimizi her defasında bildiriyorum. Futbol’dan anlayan futbolun içinden gelen o denli o kadar kalite insanlar varki Malatyamızda.. İlk etapda Adil Gevrek bu deneyimli insanları daha doğrusu futboldan anlayan şahısları yönetimine almakla başlasın bana göre. Adil Gevrek düşünmeli ki, rakip takımların 40’a yakın yönetimi varken (profesyonel bir şekilde) bizimkisine bir göz atması.. Adil Gevrek Başkan bir göz atmalı ki, ahalinin 20 ye yakın sponsoru varken, Yeni Malatyasporun kaç tane sponsoru olduğu. Önce iğneyi kendine sonra eleştirenlere .Bilmem anlatabildim mi Adil Başkan…

Mevcut kadro ile güzel işler yapmalı Erol hoca. Alanya karşılaşmasında ilk yarı defansı çok tutup, kontrataklarla gitmek yerine, dişe diş mücadele edecek kadroya sahipti heralde. Korkak futbol bizleri bir yere vardırmaz. Bu lig bu şekilde korkak futbolla gidilmez. Yeni Malatyaspor ilk yarı da 20 puanı bulmaz sa , ikinci yarı kötü günlerin başlangıcı olacağı bilinmeli.

Şimdi sorarım, önümüzdeki hafta kendi sahamızda Beşiktaş gibi dev bir takım gelecek. Erol hoca bu maça nasıl bir oyun kurgusu sahaya sürecek merak ediyorum. Gerçi Erol hoca değil kim gelirse gelsin amatör ruhla yönetilen takıma kimse bir başarı getiremez..Kanatimce öncelikle profesyonel yönetimin varolması gerekli. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir…

Yazarın Diğer Yazıları