M. Said Yalçın

Hakemler Takımı Bitirecek..!

M. Said Yalçın

Kasımpaşa deplasmanın da, iyi futbol oynamamıza rağmen, hakem Arda Kardeşlerin sayesinde, 3 puan hediye edildi. Açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki, hakemler bu sene Yeni Malatya sporun canını çok acıtacak. Önlem mi dediniz? Önlem yok her hafta olduğu gibi, önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız…

Ertuğrul Sağlam’lı Yeni Malatyaspor maça hakikaten iyi başladı. İlk yarı da yüzde 53 lük bir oranla topa sahip olmada başarı sağladı. İyi futbol oynadık oynadık da, bu iyi futbola hakem müsaade etmedi. Malesef daha 4’ncü hafta olmasına rağmen, hakem hataları lige damgasını vurmaya yetti. Artık siz bu işe hatamı dersiniz, yoksa hakemlerin takımımıza karşı bir tavrı mı dersiniz, ne derseniz deyin yani. Yorum olarak açık. Kanaatimce bu hakem hatalarına çözüm bulunmayışı sonrası takımımız çok acı çekecektir. Yönetim burada faaliyete geçmesi lazım diyoruz ama, o yönetimi bulan varsa bize de uzaktan bir sesleniversin, sesleniversin ki bizde diyelim ki, Ey Başkan, Ey Yönetim daha ligin başındayız bu hakem hataları hep Yeni Malatyasporun başına mı musallat olacak, önlem alın alın ki başımız ağrımasın diyiverelim…

Sporun her türlüsüne siyasetin girmesine sizlerde bizlerde karşıyız. Nitekim Yönetim babında lobin olmasa, siyasete başvurmak gerekir artık. Siyasilerden yardım almak gerekir. Bu hakemler bizi yemeden önce, hakemlere yem olmamalıyız düşüncesindeyim. Bu konuda öncelikle federasyona yönetim tarafından bazı girişimlerde bulunulması gerekir heralde. Sonrası hiç kimse kusura kalmasın, Malatya sahipsiz memleket olmadığını sağdan soldan baskılarımızla Türkiye’yi inletmeliyiz. Maçın spikerini dinlediniz değil mi, Kasımpaşa ataklarında o kadar heyecanlıydı ki, hele o direkten dönen topa , yırtınırcasına gol diye bağırması, ne kadar yanlı tutum olduğunun göstergesidir sanırım.

52 NCİ dakika

Ey Türkiye’de Süper liginde hakemlik yapan Arda Kardeşler. Maçın katili olmandan memnun musun kardeşim. 52 nci dakikada çift dalan David Pawelka’ya hangi gözle baktın da sarı kartla geçiştirdin. Hadi onuda geç, 89 da  Chebake’nin nasıl bir faul yaptığını gördün de hem sarı kartla hem de serbest vuruşla cezalandırdın. Yazık günahtır. Herkes ter akıtıyor ve emek harcıyor. Bu emekler senin dalga geçer gibi iki dudağın arasındaki düdükle harcanamaz. Diyeceğim şudur ki,  hakemlerin hata veya yanlı tutum içinde olması futbolda olacak bir kural değildir.

DEFANSIMIZ HAZIR DEĞİL

Defans bölgemizde çok bariz ve acemi hatalar yapıyoruz. Mina ve Yalçın iyi bir ikili nitekim, bazı pozisyonlarda acemice. İlk İki golde defansın sos verişi sebebiyle geldi.  Bugün gözlerime inanamadığım defansın sol bölgesinde görev alan Cissokho’nun performansıydı. Sahanın en iyilerindendi diyebiliriz.

BARAZİTE

Takıma ısınmaya başladı.Hakikaten bugünkü mücadelesi takdire şayandı.Barazite iyi futbolcu olduğunu ileriki zamanlarda tüm futbolseverlere gösterecektir düşüncesindeyim. Nitekim her zaman söylerim takımda bir maestro şef’in alınmayışı bizi bir hayli zor duruma sokacaktır. Dikkat ettiyseniz hemen hemen Anadolu takımların bir veya iki maestro şef diye tabir ettiğimiz, oyun kurucu futbolcusu vardır. Takımızda bu mevcut değil.

ERTUĞRUL SAĞLAM’A GÜVENİM SONSUZ

Kalite kumaş. Tam bir beyefendi ve işinin ehli. Nitekim amatör ruhlu yönetim ile çalışması hocanın aleyhine olmakta. Hayırlısı daha, yönetim kongre kararı almış. Hele ilerleyen günlerde bakacağız bu konu üzerinde fazla durmamak gerek kanaatimce. Yalnız hoca ve ekibine güvenelim. Kaçırmayalım.

Bu haftayı da puansız kapadık. Önümüzdeki hafta inşallah diyelim de yeni sahamızda ligin güçlü takımlarından Bursasporu ağırlayacağız. O yeni stad dolmalı. Dosta düşmana birlikteliğimiz gösterilmeli. Her ne kadar dostumuz olmasa da, düşünmelisiniz ki biz bize yeteriz. Taraftarımıza her daim güvendim ve güvenmeye devam edeceğim. Dedim ya korkulacak bir şey yok, sadece hakemin hediye ettiği rakibe bir 3 puan var. Nasıl ki Sivas deplasmanında olduğu gibi. Önlemler alındığı takdirde , yönetim bazında bu takım Ertuğrul Sağlam ile  ligi iyi yerlerde bitirece

Yazarın Diğer Yazıları