M. Said Yalçın

Biz Çoktan Unuttuk..!

M. Said Yalçın

Yeni Malatyaspor  Erol Bulut hoca ile güzel bir hava yakalamışken, ligin 11.haftasında kendi saha ve seyircimiz önünde karşılaştığımız Medipol Başakşehir’e mağlup olmuştuk. Hataları geçtiğimiz hafta tek tek sıralamıştık. Nihayetinde futbolun tadı, lezzeti, tuzu , biberi bu işte. Mağlup’da olacaksın , Galip’de. Beraberlik ile de sonuçlanacaktır. Ama korkak futbol bize yakışmıyor be ….

Doğrudur takımımızda eksik fazlasıyla göze batmakta. Orta saha dinamosu Azubuıke, ve çok koşan asistleriyle göz dolduran, ikili mücadelelerde bitmek bilmeyen enerjisi ile Buğra sakat. Kurduğunuz bir takımda sakatlanan futbolcunun yerine birini monte etmek hakikaten zordur bir hoca için. Bu sakatlıklarda ne denli zor olursa olsun bir bahane değildir elbetteki. Nihayetinde sakat futbolcuların yerlerine oynayan futbolcular mevcut.ligin ilk yarısının bitimine 6 hafta kalıverdi.Ligde sıralamada kim nederse desin iyi bir yerdeyiz.Bundan sonraki süreç fazlasıyla ehemmiyetlidir.

İlk yarının bitimiyle en az 3-4 futbolcu alma zorunluluğumuz var. Erol hoca mutlaka takımdaki eksiklikleri gördü. Nihayetinde transfer yapmak için yapmamak ve nokta transferler yapma şartımız bulunmaktadır. Radyo proğramlarımda geçen hafta sporun duayeni İsmail Karataş ağabeyimi yorumcu olarak almıştım.Bir çok konuda anlaşmazlığa düşsek de, hedefimiz , gayemiz belliydi. Tek aşk malatyaspor’un başarılı olması..

Her zaman söyledim söylemeye devam edeceğim. Biz amatör ruhu ile yönetiliyoruz. Bu denli amatör ruh ile yönetilen takım bu başarıyı sağlıyorsa, düşünebiliyor musunuz? iyi bir yönetim ile bizler neler neler yaparız. Elalalemin kulübünde 40’a yakın bir yönetim var iken, en az 20 ye yakın bir sponsor var iken mücadele etmekte süper lig’de. Bizim takımmı dediniz, bizim takımda 15 bilemedin 16 amannnn hadi olsun 17 yönetim ile, ve 2-3 sponsor ile yola devam ediyoruz. Başarıdır kanaatimce ligdeki sıralamamız. Bu kadar amatör ruhla ligdeki sıralama hakikaten evet evet hakikaten başarı.

Ben eksik görülen her şeyi açık yüreklilikle yazarım. 2.ligdeyken yönetime seslenmedim beni takip edenler var ise. Son 2 senedir bu uyarılarımı kulak arkası eden ve akabinde, bazı taraftarların halen Adil Gevrek’le olan sıkıntımı var şeklindeki sorularını cevaplamaktan inanın bıktım. Benim Adil Başkanın şahsiyetine asla bir şey demem mümkün değildir. Ama artık silkelenmesi ve amatör ruhu bir kenara atması gerekli. Profesyonelleşmeli ve kurumsallaşmalı.

Önümüzdeki hafta Pazar Alanya deplasmanındayız. Puan veya puanlar alacağımıza inanıyorum.İnşallah Buğra kavuşur da, sol kanada yerleştirilir. Cissokho hakikaten sen çok ağırsın.Bu saatten sonra tüm taraftarlara seslenerek ,passolig için müracaatların yapılmasından yana olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları