M. Said Yalçın

Allah Esirgeye Takımımızı..!

M. Said Yalçın

Eksikleri bol olan, ve neredeyse takımda yer bulamayan bir Fenerbahçe’ye boyun eğdik.. Yazık vallahi çok yazık. İlk 11 bombaydı aslında. Erol Bulut hocam Allah senide esirgeye..

Haftalardır Antalya’da Fenerbahçe maçına hazırlanan takım, nihayetinde çiçeği burnunda teknik direktör Erol Bulut’un iddialı sözleri sizleri de bizleri de havaya soktu heralde. Yok o değil, Beşiktaşın ve Trabzonun mağlup oluşu hani aklımıza gelmedi değil, neden olmasın Yeni Malatya’nın galip gelişi deyiverdik, deyiverdik de yanlış düşüncelere hasıl olmuşuz meğer .Birde her yiğidin bir yoğurt yiyişi var ya, Erol hocamın da yoğurt yiyişi takımı değiştirmiş olması sanırım. Aslında Erol hocaya gelene kadar, yıllardır kendimizi yırttığımız bir konu; Yönetim sizden olmaz , hem vallahi hem billahi. Amatör ruhlu yönetim ile anca bu kadar, gerçi güvenoyu da aldılar artık, değme keyfimize…

Sorun bu maç daki mağlubiyet değil elbetteki. Sorunun en büyüğü sezon başında geç kalınan ve elde şişmiş futbolcuların bize satılması ya da işte ondan. Alınan bir cissokho, alınan bir dialo, alınan bir Dia, daha sayam mı yok saymıyam ki üzülmüyesiz…Bir Mina dedik ki vur patlasın çal oynasın dedik, defansa bir stoper geldi ki artık sırtımız yere gelmez. Alınan futbolcular arasında bana göre en sağlam barazite. Oda kendini yedekten kurtaramadı. Aslında Fenerbahçe maçı kanaatimce Barazite’ye göre bir oyundu. Nitekim alınmadı. Ve akabinde Eren Tozlu elli tane dialo eder, aksini inkar eden olursa vallaha günah işler. Eren Tozlu dedik tabi maç kenarında ama, Erol hoca aman salla dedi otur oturduğun yerde Eren sen kim ilk 11 kim dedi. Yahu bu Turguttan bir haberi olan var mı? Çocuk geldi geleli yedekten kurtulamadı. Belki bir hoca daha değişir se şans Turguta vurur.

Fenerbahçe maçında gördük ki bizim futbolcular hakikaten profesyonel değil. Şahsım adına bu yönetimden utanç duydum.Futbol kenti ve futbola aşık bir kentin taraftarlarına bu hakikaten saygısızlıktır. Kimse bana gelip de, iyi niyetli bir başkanımız ve yönetimimiz var demesin. İyi niyet futbolda sökmez. Futbolda futbol yöneticiliğini 2.ligdeki gibi sürdürürsen, bir bakarsın ki dibe demir atmışsın. Kimi mağlup edeceksin sen kardeşim , bu Fenerbahçe mağlup edilmeyecek bir takım değildi. Sizlerde izlediniz Fenerbahçe futbolcuları dökülüyordu yahu. Aykut hoca yedeklerin yedeğini çıkarmış karşına sana bir şans vermiş, vur dönder ne korkuyorsun.Ne çekiniyorsun. Şimdi bana diyecekler ki büyük takım Fenerbahçe..Yahu ligde tüm takımlar büyük ,bana masal anlatmayın..İyi bir  yönetim, Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik adamın arkasından , daha kalite bir teknik adam getirirdi. Getirirdi de gelen olmadı sanırım. Kim gelir ki kariyerini bitirsin..

Haftaya  Trabzon ..Şimdi sahasında hezimete uğramış bir takım . Ne olur derseniz bu kadro ve bu oyun mantalitesiyle, sahamızda hezimete uğrarız demedi demeyin. Cissokho bu takımda yeri olmasın. Hatta alt takıma devredilsin orda kendi başına uğraşsın. Barazite mutlaka bu takıma monte edilmedi hep oynamalı tek yabancı futbolcumuz, aklı başında oynayan barazite çünkü. Dialo mümkünse geri gönderilsin. Dia şişmiş adam kendini taşıyamıyor. Erol hoca benden sana bir tavsiye… Yerli futbolcular ile Trabzon karşısına çık. Dia, dialo bunları ilk 18 e dahi alma. Hani daha çok maç var ama, şimdiden önlem alınmazsa , tren kaçar…

İçimdeki duayıda edem bari..Allah sizi esirgeye…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları