M. Said Yalçın

Akıllı Oynadık Vesselam…

M. Said Yalçın

Süper Lig’de kendi sahamızda ve seyircisiz oynanan karşılaşma, takımımızın akılcı futboluyla galip gelinildi.Ne demiştik geçen hafta, Ertuğrul Sağlam, Sağlam olarak süper lig’e geliyor demiştik.Ve nihayetinde Butaib iyi bir golcü demiştik, yeterki sağdan ve soldan onu besleyelim demiştik.

Takımda beyin görevi teknik direktördür ve yardımcılarıdır. Takımımızda zaten tek şanslı olduğumuz konu bu olsa gerek. Teknik direktörlerden yana sıkıntı yok. Takımı okuyan ve gerekli gördüğü mevkilerde anında oyuncu değişiklikleri yapan bir teknik direktöre sahibiz. Kupa maçında Boutaib gerekli pasları alamadı ve teknik direktörün bu işe bir çözüm getireceğine inandığımı belirtmiştim. Nijhayetinde Boutaib rakip cezaalanında çok tehlikeli ve yan topları rahatlıkla gole çevirebilen bir golcü.

Bu maçta da gördük ki, takıma ve teknik heyete güvenmekle hata yapmamışız.Bu demek değildir ki transfere gerek yok. Mutlaka takıma takviye şart. En az 3 mevkide. Belkide maç öncesi bizim taraftarlarda dahil olmak üzere,  süper ligin ilk maçında pekde ümitli değildi. Şahsım Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik direktörün var ise, o takım öyle yada böyle başarılı olacaktır düşüncesindeydim.Maça gelince, ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Sanırım Osmanlıspor’un daha tecrübeli ve süper lig’i daha iyi tanıyan bir takım olması münasebetiyle havalara girmiş olacaklar ki, ya da rehavete kapılmışlık vardı ki, sahaya kendilerini veremediler, ve bir türlü istedikleri oyunu sahaya yansıtamadılar. Akabinde karşılarında fizik ve kondisyon bakımından daha iyi bir Yeni Malatyaspor vardı.Özellikle defans sağ kanat oyuncumuz chebake hakikaten kanadını iyi koordine eden ve ataklara katılan, 90 dakika bitmeyen enerjisi ile şimdiden süper lig’e ismini yazdırdı diyebilirim.

Ertuğrul Sağlam bu maça o kadar olumsuzluk var iken takımın başında, iyi hazırlamış. Sahadaki futbolcular kadar, yedek kulübesinde oturan futbolcular da, oyuna girdikleri andan itibaren takıma fazlasıyla faydaları oldu.Maçdan aslında yazacaklarımız fazla da bir şey yok, ama bir gerçek var ki yabancı futbolcular takıma adaptasyon sürelerini iyi değerlendirmiş.Her zaman söylerim, ligin ilk 5 haftasına kadar takımlar hazır hale gelemez vesselam.

1.lig ‘den Süper lig’e yükseldiğimizde kendimizi yırttık, ne diye derseniz stad konusunda mutlaka ciddiyetli olun dedik. Lig’e başlamasına çok olsada ciddiyeti elinize alın stadın bitimini sağlayın dedik. Nitekim kulüp başkanından tutun da,tüm bürokrasi bu işe fazlada eğilmediler ve gün gelip çattığında, stad hazır değil oynanma müsaadesi verilmeyecek haberi geldi federasyon yetkilileri tarafından. Hem de açılışını Cumhurbaşkanımıza yaptırdıktan sonra. Hal böyle olunca da, taraftarın tepkisi fazlasıyla geniş oldu. Olması da doğaldı.

 

Yazarın Diğer Yazıları