M. Said Yalçın

Aferin Çocuklar..!

M. Said Yalçın

Kardemir Karabük deplasmanı zor geçeceği tahmin edilmekteydi. Nihayetinde Karabük hakikaten kendi sahasında rakiplerine geçit vermeyen bir takım hüviyetinde. Nitekim Yeni Malatyaspor’un bu maç daki kadrosuna maç başlamadan baktığımızda, kocaman bir soru işareti kaldı hafızalarımızda. Kimse atıp tutmasın bu kadro ile Karabük karşısında galibiyet bekleyemezdi.

Kadrodaki revizyona sadece Buğra için sevindim. Cissokho kanadında çok ağır kalan bir futbolcuydu. Buğra bu kanadın futbolcusu olduğunu bir daha ispatlamış oldu. En azından kanadını boş bırakmayan, ve rakip ataklarında geride kalmayan çabuk bir futbolcu Buğra. Ve akabinde asistleri ilede sanırım artık bu kanadın futbolcusu olduğunu birilerine ispatlamış oldu. Dening’in ilk 11’de yer bulması ve kanadını çok güzel bir futbolla süsleyerek, kanadın rekabete dönüşmesini sağlamış oldu. Bildiğiniz gibi Dia 2 haftadır kanadında çok formsuz bir futbol sergilemişti.

BU GALİBİYET REHAVETE KAPTIRMASIN

İyi bir Karabük yok du. Ofansif bir futbol ile sahaya çıkan Karabük, sahasında sanırım rakibini küçümsemesinin acısını çekti. Karabük haftaya Galatasaray’ın konuğu olacak. Yine zorlu bir maç onları beklemekte.Yeni Malatyaspor ise sahasında Konyaspor’u ağırlayacak. Ali Ravcı tarafından kesilen, Dia, Mina, Barazite ve Cisskho için artı bir puan aldıysa da ,umarım bu maçın havasına girip rehavete girmezler. Kesilen futbolcuları  ve  Karabük karşısındaki kadroyu onaylamasak da dediğim gibi en çok da, Buğra için sevindim diyebilirim.

ADİL GEVREK UMARIM DAHA BEKLEMEZ

Teknik direktör seçiminde bir hayli zorlanan yönetim, umarım bu galibiyet sonrası havaya girmez. Hani sözüm ona lig uzun bir maraton, deplasman galibiyeti sonrası Ali Ravcı ile yola devam kararı çıkarsa şaşmam gerçi ama, mutlaka bu takıma aç olan ve başarı için canla başla çalışacak teknik adamlar getirmesi gerekir. Bir çok isim telaffuz edildi ama, ben her seferinde belirtiyorum, madem teknik direktörler gelmekte gerime diyor, o zaman aç olan öz değerlerimize yönelelim derim. Kimdir bu özdeğerler her zaman gözümde kalacak ve ölecem vallaha. İyi bir Hayati Palancı var ve iyide bir Mustafa Taşar var. Yahu hiç bir şey beceremiyorsan getir öz evlatlarımızı, başarıda başarısızlıkta bizden olsun.Ne diye elin yabancısını getirip havaya sokalım demi yani.

HAKEMLERDEN BELEŞ PENALTI VE FAULLER

Her hafta bunun acısını çeken Yeni Malatyaspor, Karabük karşısında da bu geleneğini sürdürdü hakemler. Beleş verilen penaltı ve beleş verilen faul sonrası gelen gol. Yahu bu hakemler acaba bizi ve yönetimimizi boş beleş insanlar olarak mı görüyorlar. Lobisi olmayan ve gelen herşeye eyvallah diyen yönetime sahibiz diye mi bu hakemlerin başı boşluğu. Birileri dur diyecek ama , kimler. Heralde said olmayacak, nitekim yine başkan ve yönetim olacak.

YALÇIN-SADIK-BUĞRA

Sanırım defans bölgesinde artık rekabet haftalar geçtikçe artacak. Yalçın’ın yanında Murat Akça ve Sadık iyi bir ikili olmuşlar görüntüsü içindeler. Yani Murat’ta, Sadık’ta aslanlar gibiler. Bugün gözlemledik, Karabük’ün forveti tecrübeli Yatabare’ye adım attırmadı Sadık. Yine 2 sezondur beraber oynayan Sadık ve Buğra ikiliside iyi bir görüntü sergiledi bana göre…Azubuıke o bir aslan yahu. O bir dinamo. Takım ne kadar kötü olsa da, Azubuıke orta sahada her geçen hafta performansını yükselterek, değerini artırmakta.

HAFTAYA DOLDURALIM STADI

Artık teknik direktör kim gelir bilemeyiz, ama bir gerçek var bu takım yedekleriyle de harikalar yaratmakta. O stad ful dolması lazım. Dosta düşmana bunu göstermemiz gerek.Madem takım taraftarlarla var olan bir kulüp, o zaman tüm taraftarlarımız haftaya Konya maçı için stadı 10 bin değil 25 bin ile doldurması gerekli. Unutmayın bu takımın tek sahibi siz taraftarlardır…

 

Yazarın Diğer Yazıları