M. Said Yalçın

10 Dakikalık Futbol İle Ne Anlatıldı..?

M. Said Yalçın

Hemen hemen her makalemizde, proğramlarımızda her daim söylemeye gayret ettiğim bir konuydu aslında, Başkan Adil Gevrek ve yönetiminin profesyonel anlamda çalışmadığı.Bu söylemim bazı kesimleri rahatsız etsede, doğruluğum perçinleşmiş durumdadır. Nasıl mı?

Her defasında yazıyorduk, Başkan Adil Gevrek'in futbol yöneticiliğini eleştiriyorum diyordum. Akabinde şahsına  söyleyecek sözlerinde karşısında olduk Adil Başkan ve yönetimin. Tek  adamlık futbol yöneticiliğinde zarar verir düşüncesini aktardım. Adil Başkanın bu konu hakkında gerekli girişimleri yapmalı demiştik. 2.Lig'den başlayan serüven 1.lig ve süper lig derken, daha dikkatli olmak gerek demiştik .Demiştik ki süper lig bambaşka bir arena. Bu arenada güçlü yönetim ve lobin olması gerekli. Ama gel gör ki, bizler 2.ligden başlayan ve süper lige uzayan yolculuk da halen amatör ruhunu atlatamadık malesef. Sonuçları kötü olur , altından kalkması zor olur düşüncesini hafızalara koymaya çalıştık.

ERTUĞRUL HOCA

Ertuğrul hoca'nın gidişatını hep birlikte eleştirdik. Yalnız bu denli karakterli bir hocanın kaçışı akıllara soru işareti bırakması gerekirdi. Maça 2 gün kala istifası doğrudur yanlış. Ama bu zaman diliminde, acaba Ertuğrul hoca'ya ne gibi sözler verildi, ve hangileri yerine getirildi. Ve akabinde transferlerde Ertuğrul hocanın ne gibi fonksiyonları oldu. Hani diyorlar ya takım 5 yıldızlı otelde konaklıyor, işte bu düşünce sanırım yönetimin amatör ruhu oluşuna yetmekte. Her teknik adam takımını kendi tesislerinde hazırlamak ister. Sebebi çok açık, tesislerde her güce sahip olur, her sorunu halledebilir ama otel odalarında bunu gerçekleştirmek çok zordur. Nihayetinde maça iki gün kala istifa kararı, her ne kadar deprem meydana getirse de, kocaman 2 günlük bir zaman diliminde yönetim her istediği teknik adamla anlaşabilirdi. Buda takım üstünde yönetimin ağırlığını gösterirdi kanısındayım.

FUTBOLCULARDAN DERS NİTELİĞİNDE BİR OYUN

Bursaspor karşısında yeni yapılan stadın zeminlerinde, ilk kez taraftarıyla buluşan Yeni Malatyaspor, büyük hezimete uğradı. Yalnız burada futbolcuların ders niteliğinde bir futbol oynadığına şahit olduk.Kötü takım değiliz bunu birkere açıklıyayım. Hakikaten yönetimin boşluğunda amatör ruhla yönetilen bir futbol takımında, futbolcularda bir nevi amatör ruhlu olur. Belki de istifa eden hocalarının morallerini bozduğu apaçık ortadaydı. Ve yönetime büyük bir ders niteliğinde, 10 dakika futbol oynayarak rakip takımı hırpalamasını bildi. Ve bu 10 dakikalık futbol aslında yönetime karşı bir tavır olarak hissedebiliriz.

NASIL OYNADIK:

Maçın başlangıcı ile hemen hemen her hafta yazdığımız hakem hataları ve yanlı düdükler futbolcular üzerinde büyük bir baskı oluşturabilir diyorduk. Ve nihayetinde hakem hataları yine bu maçda da damga vurdu. Yine bir penaltı es geçildi. Ali Ravcı ile çıkılan karşılaşmaya 2 değişiklik ile çıkıldı. Diallo ve Adem ilk 11'e alınırken, Eren ve Barazite yedeğe çekilmişti. Dikkat ettiyseniz Barazite ve Eren'in oyuna girişi ile birlikte Yeni Malatyasporun akın akın pozisyonları ile 2 golün gelişi oldu. Bu maçda azubuıke hariç tüm futbolcuların performanslarımı dersiniz ya da bir yerlere gönderme dersiniz sıfırdı.Her takımın ve her hafta usanmadan yazdığım bir konu ise, maestro şef  futbolcumuzun olmayışı .Anadolu takımları her daim takımlarına bir tecrübeli ya da bir deneyimli futbolcu alır ve tecrübelerinden faydalanmak adına genç futbolcularla yoğururlar. Bunu da en güzel yapan takımların başında Bursaspor gelmekte. Batalıa izlediğiniz gibi karşılaşmayı tek başına maçı aldı götürdü.

HİÇ BİRŞEY BİTMEDİ:

Daha ligin başındayız. Belki de takımımızın en şanslı tarafı da bu. Bir çok karşılaşmaya çıkacağız. ligin ilk yarısında eksik olan bölgeleri transferlerle hareketlendirirsek biz bu lig'de çok rahat kalıcı oluruz.Yeter ki taraftar desteğini bitirmesin.

ADİL BAŞKANA YAPILAN YANLIŞ:

Bursaspor karşısında taraftarların Adil Başkana yapılan tezahüratları hiçde yakışmadı . İşte bu olaylardan korktuğum için Adil Başkanı 3 senedir uyarıyorum. Bu durum hem kulübümüzü hem de bizleri fazlasıyla üzmektedir. Tepkimizi kendi içimizde halledebiliriz oysa ki, canlı yayında Adil Gevrek istifa sloganları bana göre hiçde hoş değildi.

Yazarın Diğer Yazıları