M. Nurullah Varol

Gözden Kaçanlar Bizden Kaçmaz

M. Nurullah Varol

Dünya, kainatta küçük,  minik insan için ise çok büyük olan fani dünya.

Son dönemlerde bir biri ardınca kalbimizi sızlatan, öfkemizi kabartan hadiseler peş peşe gelişirken hep estağfirullah çekerek sabrettik.

Karabağ’da  yaşanan gerilimli anlar Ermenistan ve kardeş Azarbaycan arasında iplerin gerilip gevşetildiği günler. Çeçenistan’da yıllardır bitmeyen bir direniş, Irak’ta yaşananlar, Msır’da ki çağın firaunlarının el yer değiştirmesi, Suriye’de yaşanan dram iç savaş akan kan  ve döküle göz yaşı, peşinden dünyanın bir uçunda Arakan’da ki (Myammar) İslam ve Müslüman düşmanlığı. Yüz yılların unutmayacağı zulum çile işkence gören insanların dramı. Doğu Turkistan’da yıllardır yaşanan Çil zulmü ve daha bir çokları sayılabilir… Tüm İslam aleminin gözleri önünde adeta Müslüman avı yaşanıyor. Dünya muzlum ve muhtazaf müslümanlarının adeta gazi alınıyor. Başlarındaki liderler aracılığı ile. Bu liderlerin (sözde liderlerin) arasında ye yüzyılda beklenen lider şükür ki Türkiyemizden çıktı. İnsanlık bu anlamıyor, garipsiyor, kıskanıyor kinleriyor. Dış dünya bu ve benzeri hislere sahip olabilirler. Kendi plan ve açılarından haklıda olabilirler. Lakin N açıdır ki  kendi ülkesinde kedini anlamayan tanımayanlar da var. Meselemiz bu değil. Bu yazımda işmelek istediğim gözden geçirdiğimiz başka bir konu var.

Çin buçuklarının yeni yasaları ve uygulamaları. Şu an Çin’de Kur’an-ı Kerim ve dini (islami) bir öbje buludurmak yasal bir suç. Kalim üerinde ve söz gelenci düny nüfusunda 1 buçuk milyar olarak addedilen İslam dünyası nerede?

Bu din ki mü’minler ancak kardeştir hükmünü ifaa ediyor. Bizleri din kardeşi yapıyor, öyle bir din kardeşliği ki öz kardeşlikle aynı seviyede biliniyor. Öz kardeş olmamızı istiyor.

Kuran-ı Kerim Topalatılıyor….

İslam karşıtı organizasyonlarını artıran Çin'in kuzeydoğu Xinjiang vilayetindeki yetkililer, müslümanlardan Kur'an-ı Kerim ve diğer ibadet için kullandıkları eşyaları polise teslim etmelerini istedi. Teslim etmeyenlerin kötü bir şekilde cezalandırılacakları belirtildi.

Bu Skasdal Rady ve Televizyonlardan Duyuruldu…

Dünya Uygur Kongresi sözcüsü Dilxat yaptığı açıklamada, Çin yetkililerinin kendilerinden Kuran kopyaları dahil her türlü dini eşyanın kendilerine teslim etmelerini istediklerini ve bunu radyo ve sosyal medya aracılığı ile yaptıklarını söyledi.

Çin, Kuran-ı Kerim’i Aşırılık ve Yasadışı Kabul Ediyor….

Çinli yetkililer Kur'an-ı Kerim'i dini aşırılık için bir araç olarak görüp bulundurulmasını yasadışı olarak görüyor.

 

Sevgili okurarım, şu küçük gezegende İslam kardeşlerim zulum ve çile çekerken biz hiç bir şey yapmıyoruz yapamıyoruz. Doğuru fevri olarak yapmaya kalkmamızda yanlış. Hiçbir şey yapmıyor yapapıyorsan dualarımız da mı yok. Oysa dua mü7minin silahidir buyuruyor Peygamberimiz. Buyrun hep beraber dua edelim, edien dualara yürekten tüm samimiyetimizle amin diyelim….

‘Ya RABBİ ! Ya ERHAMER RAHİMİN! Ya AZİM! Ya KAHHAR!

Esmaların hürmetine, habib-i kibriyan Muhammed Mustafa(sav) hürmetine, eshab-ı kiram hürmetine, evliya-i kiram hürmetine, sineğin kanadı kadar değer vermediğin şu küçük dünyada kulların sana inanan kullların sırf sana inandıkları için kıl almaz işkençelere tabi tutuluyor. Kulun olarak kalbimize huzur, yüzümüze tebessüm bile konmuyor. Ya RABBİ Ya erhamerRAHİMİN elimiz maddi gücümüz yetmiyor. Ancak ellerimizi açıp SANA yalvarabiliyoruz. Duası makbul bir kulunun duası hürmetini mazlum v emuhtazaf kullarına rahmet ve yardım eyle. Ebrehe’nin fil ordularını yer ile yaksan eden Ebabillerini gönder ya RABBİ.

Ya RABBİ! Suskun kalan bizleride af ve mağfiret eyle. Kabimizdeki imanları kavi(sağlam) istikametimizi düz eyle. Yarın ruz-i mahşerde yüzü kara kullarından eyleme. Gazabından rahmetine sığınıyoruz Sen bizleri affeyle’

AMİN AMİN AMİN ve selamun alel murselin…..

Selam, Muhabbet ve daim Dua ile….

Yazarın Diğer Yazıları