M. Nurullah Varol

Sinsin Planı Görmek

M. Nurullah Varol

Sonu düşünülmeden hiç id adım atıılmaz gerçeği ile yola çıkar isek fullu resim netleşiyor. Adta yozyollardır kan ve göz yaşının çoğrafyası oyan Orta Asya, Türkiyemizin de bulunduğu bu topraklar yenden sinsin bir siyonist tezgahına düşmük üzere.

Dünya gezegeninde nice yıllardır sukuntin ve sözde medeniyetin temsili durumunda olan Avrupa ve amerika dururken her ne hikmetme savaş ve kan, sünni ayrışımların, mezhep ve millet kavgalarının beşiği Asya, Orta Doğa ve Afrika olmuştur. Son dönemde ortaya çıkan olaylar bu sissi oluyunun bir parçasıdır. Irak da cereyan eden hadiseler karşısında dünyanın bir ucundaki Amerika’nın bu topraklara medeniyet getirme sloganıyla ateda işgali ün gibi hafızalarda duruyor. Aradan geçen bunca zamana karşın hala Irakta yerleşik ve bağımsız bir iktidardan söz edilemiyor. Dünya yaşanan bu sürekçe Irak gerçeğini kabullanmaya ve alışmaya başlamışken Suriye’de ateşlenen iç savaş ve yıllardır süren bu savaş sonucu yaşanan cay ve yıkıyan tarih hala devam ediyor. Hem de medeniyet dağıtıcısı rolündeki Avrupa’nın gözleri önünde. Uzun zamandır yaşanan ve çigarimi kanatan Filistin ve İsrail’in durumu sürerken. Coğrafyamızda ve komşularımızdaki bu karışıklık karşısında sınırlarımızın muhafazası gereğince olaya kısmen müdahil olun Türkiye’nin varlığı ise gelişmeleri farklı yönlere götürdüğü ise aşıkar bir gerçek olarak tüm dünyanın gözleri önünde duruyor.

Komşumun Irak’da sular durulmaya başladğı bir anda Barza’nin gündeme getirdiği bağımsı Kurdistan hayali ve referandum gözlerimizi tekrar Irak’a çevirmemize neden olmuştur. Israrla savaşa çekilmek istenirken uzak kalmayı başarar ve mükhiş akıl ve siyasi manevralarla direnen Türkiye, Bar8zani7nin referandumu ile Misak-ı Milli sınırlarımızı gündeme getirmiştir. Dünyanın enerji kaynağı olan ve bu çoğrafyanın da beşikliğini yaptığı petrol meselesi ve Musul, Suleymanıye, Kerkük ayrı bir sorun olarak gün yüzüne çıkmış. Bu petrole muhtaç olan sözde süper güç devletler her nedende imzalanan ankara Antlaşmasının maddelerini dillerine ısrarla almamışlardır. Yemen ile Suudi Arabistan arasında tırmandırılan gerginlik ve savaş tacirlerinin bu iki zengin ülkeye milyon dolarlarla sattıkları silahlar akılları hep karıştırmıştır ve görünün o ki bu sissi ve hileli işle akıllarımızı karıştırmaya da devam edecek.

Ve bu gün dünyanın en sakin ve sissiz ülkelerinden biri olan Suudi Arabista’da çıkan karışıklıklar. Araba kraliyet alyesinin yönettiği bu ülkede son denemdeki kanun değişiklikleri ve kadinlere ehliyet ve araç kullanma izinleri vs. meseleler.

Bu yaşananları takip ederken birden hafızam beli yılar öncesi ördüüm bir harika ve planı aklımın göndemine getirdi. Çünkü bu çoğrafyada var olan tüm ülkelerde bu ve benzeri sıkıntıılar yaşanınken neden İsrail’de benzer sıkıntılar yaşanmışor ve göndeme hiç gelmiyor? Burzani’nin referandumuna Türkiye , Iran ve İran haklı olarak karşı çıkıp itiraz ederken bu oluşumu İsrail neden ilk kabul v etanıyan oluyor?

Çünki, bu coğrafyada sıırf İsrail’in ve varlığının devamı için Suriye bölünmeli, Irak bölünmeli, Lübdan ve Yemen haritadan silinmeni ve Suudi Arabistan  bölünmeliydi. Bu sinsi planı görmek ve on göre dünya siyasetine müdahil olup gereği yapmak icab etmektedir.

Ferasetli ve basiretliinsanlara ihtiyacımızın herzamankinden çok oldu şö denemde bir ve beraber olmalıyız. Ve hiç bir devlet ve şahsın ile ve oyununa düşmamaliyiz. Aklı selim davranmamız gerekmektidir. Bu biliçle harekat edip öyle konuşmalıyız.

Çünkü; yaşayebileceğimiz beşka bir Türkiye yoktur.. Vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları