Erdal Öztürk

Adalet

Erdal Öztürk

Hak, Hukuk, Adalet diye başlayan Adalet Yürüyüşü tarihe not olarak düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu 15 Haziran Ankara Güven Parkta başlattığı adalet yürüyüşünü Maltepe miting alanında yaklaşık 450 km yol yürüyerek tamamladı. 69 yaşındaki Kılıçdaroğlu 450 km yolu adalet için yürüdü. Yürüdüğü yolda renkli görüntülere sahne oldu.

Destekleyenler mi dersiniz, protesto edenler mi dersiniz, halay çekenler mi dersiniz. Her şey vardı. Ama şunu belirtmekte fayda var ki adalet herkese lazım. Kılıçdaroğlu Bolu’ya vardığında ve kamp kurduğu yere hayvan gübresi getirip döken ahlaktan yoksun zatlar yakalanıp para cezası ile salıverildiler. Bütün bu protestolara sadece alkışlarla cevap verildi. 25 günde yürüdüğü 450 km yol dünya tarihinin en uzun yürüyen siyasi lideri olarak tarihe geçti. Barışçıl ve demokratik olan adalet yürüyüşü hiçbir olay olmadan tamamlanması sevindirici olan tarafıydı. Adalet yürüyüşü Maltepe mitingi ile taçlandırıldı. Milyonları aşan insan seli artık 69 yaşındaki CHP Genel Başkanını sahneye bekliyordu. Ve beklenen an geldi Kılıçdaroğlu milyonlarca insanla Maltepe Miting Alanındaydı. Milyonlarca insan Hak, Hukuk, Adalet diye slogan atıyordu. Miting alanında Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve adalet yazan dövizler açıldı. Hiçbir parti bayrağı yoktu. Çünkü Kılıçdaroğlu “bu partiler üstü bir yürüyüş ve 80 milyon için yürüyoruz” demişti.

Adalet yürüyüşü boyunca Cumhurbaşkanı, iktidar ve İktidara destek veren Bahçeli adalet yürüyüşünü sürekli eleştirirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşüne devam etti. Maltepe Miting alanını dolduran milyonlar ve bir o kadarda mitinge gidemeyen insan seli bu yürüyüşün halk tarafında benimsendiğini ve önemini de beraberinde getirmiş oldu. %50 NİN LİDERİ Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Kemal Kılıcdaroğlu bu yürüyüşle % 50 nin lideri olmuştur. Israrla hiç kimseyi ayırmadan 80 milyon için yürüdüğünü belirten Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmaları kendisine artı puan kazandırdı. Bu yürüyüşün bir başlangıç olduğunu okuduğu taleplerinin karşılanana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Sonuç olarak 69 yaşındaki bir liderin başlattığı ve olaysız bitirdiği Adalet yürüyüşü mitingini 80 milyon insan ve bütün dünya izledi. Adalet yürüyüşünün olaysız bir şekilde bitmesi herkesin ortak sevinci oldu. Bakalım %50 nin lideri bundan sonra ne yapacak. Her geçen gün yükselen liderlik profili nasıl olacak? Liderliğine %50+ 1’i ekleyebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

AĞBABA ADALET YÜRÜYÜŞÜNE DAMGA VURDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yürüyüşe enerjisiyle damga vurdu. Adalet yürüyüşünün başında sonuna kadar yılmadan çalıştı. Yeri geldi megafonla anons yaptı. Yeri geldi halay çekti. Kemal Kılçdaroğlu’nu adalet yürüyüşü boyunca nerdeyse hiç yalnız bırakmadı. 15 Haziranda başlayan Adalet yürüyüşü 25 gün süren bir yolculuktan sonra yani 9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe Miting alanında tarihe not düşülerek son buldu. Adalet yürüyüşüne CHP Lideri ve Kurmayları, Diğer bazı partiler, STK’ lar, Sanatçılar, Aydınlar, Akademisyenler, Avukatlar, Memurlar, İşçiler, Öğrenciler, Köylüler, Çiftçiler, Emekliler, Muhtarlar, Çocuklar, Kadınlar, Engelliler, Esnaf ve Vatandaşlar katıldı. Adalet Yürüyüşü Maltepe Miting alanındaki milyonların eşliğinde tarihe not olarak düşen bir yürüyüş oldu. Adalet hiç şüphesiz ki herkese lazım…

Yazarın Diğer Yazıları