Bünyamin Karaçorlu

Usta, Çırağı Yendi

Bünyamin Karaçorlu

Abdullah Avcıyardımcısı iken Y.Malatya sporun teknik patronu olan Erol hocayı yendi. İki teknik adamın sahada taktiği kapıştı, zorda olsa Başakşehir tecrübesiyle 3 puanı alan taraf oldu.Süper ligin iyi top oynayan ekiplerinden biri olan Başakşehir, ligde en çok topla buluşan ve topu ayağında tutan ekip. Topa sahip olma Y.Malatya %37 , Başakşehir %63 olarak maçın sonucuna yansıdı.

            Geçen hafta ki sabırlı oyunumuzu bu hafta da oynamaya çalıştık fakat daha çok alan savunması yaparak geriye yaslandık rakibi sahamızda kabul ettik. Topu ayağımızda tutamadık, Pereria, Adem Büyük, Diallo ve Barazit çıkışlarda istedikleri örgüyü yapamadılar ve topu çok ezdiler. Gözden kaçmayan başka bir şey ise Barazit ile Boutaib bir türlü anlaşamadılar. Rakip sağ kanadını çok kullandı bunda da başarılı oldu çünkü CissokhoVisca’yı durduramadı.

            Hücuma çıkarken Adem orta alanda topu kaptırdı, 3 topla kalemize inen rakip, bir anlık oyun disiplininin kaybolması, dikkat dağılması sonucu göbekten verdiğimiz açıktan yararlandı ve gölü buldu. Ön liberonun önemi burada ortaya çıktı.

            Böyle rakiplere karşı oyunlarını bozup topla biz daha çok oynamalıyız. Defanstan uzun toplarla çıktık fakat duvara çarpan top bize atak olarak geri döndü.

            39. dakikada Boutaib altı pasta çok müsait olmasına rağmen golü atamadı yine 77. Dakikada Adem altı pasta dışarı vurdu, iki topumuz direkten döndü, kısacası şansda bizim yanımızda değildi. Bunlardan biri gol olsa maçın gidişi çok değişirdi. Kenarda Dening varken T.Doğan Şahin’in oyuna girmesi anlaşılır gibi değil, vasatın altında top oynayan felaket bir futbolcu. Yazık bunlar süper ligde top oynuyor.

            Y.Malatya spor oyuna ağırlığını komaya başladığında ve ataklarımız sıklaştığında iş işten geçmiş ve maç bitmişti. Demek ki  kendimize olan güvenimiz ve inancımız maçın başında olmalıydı.

            Önümüzde ki maçlara bakacağız

 

Yazarın Diğer Yazıları