Bünyamin Karaçorlu

Sabır Ve Taktik

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligin 24. Haftasında Konya’da ligin kalıcı ekiplerinden olduğumuzu kanıtladık. Müthiş bir üç puan aldık, zor bir maç olacağı önceden belliydi, ateşten gömlek giyen Konya bu maçı almak zorundaydı. Fakat Mehmet Özdilek maça 4-4-1-1 taktiği ile çıktı, orta alanı kalabalık tutup topun daha çok kendilerinde kalmasını hedeflemişti. Bunu da başardı bazen de iyi pozisyonlar buldular fakat Konya ateşin içinde kaldı. İyi bir teknik adam olduğunu düşündüğüm Mehmet Özdilek maç sonunda istifa etti, bundan sonra ki yaşantısında başarılar diliyorum.

            Malatya buna karşılık savunma ağırlıklı oynayıp rakibi daha çok sahamızda kabul ettik. Tipik deplasman takımı hüviyetinde çıktı. Dörtlü savunmanın önünde önce tek ön libero Azubuke ile başladı daha sonra Buğra’da geldi ve ön liberoyu Erol hoca ikiye çıkardı. Bunu yapmakla çok akıllı bir sisteme geçiş yaptı. Ayni zamanda Adem Büyük ilerde kalarak, Boutaib’le yer değiştirdi, rakibin oyununu bozan savunmaya da gelerek yardımcı olan Boutaib olumlu oyununu gol atarak süsledi.

            Savunma dörtlümüz iyi işler yaptı özellikle Sadık ve Mina havadan hiç top sektirmedi. Konya daha çok sol taraftan geldi, Doria zorlandı hatalar yaptı. İlk dakikalarda solda Adem ve Buğra çok yardımcı olamadı. Orta alanda top tutamadık ve çıkışlarda kayıplar çoğalınca rakip üstümüze geniş alanlar bularak geldi.  Son dakikalarda yaptığımız rakip savunmanın arkasına atılan toplar tehlikeli oldu ve golü bulduk, bunları daha öncede  yapabilirdik. Araya atılan toplar ve duran topları hala kullanamıyoruz.

            Maçın iyi taraflarından biride hakem Ümit Öztürk’ün maçın önüne geçmeden ve çok hata yapmadan oyunu bitirmesiydi. Hakem konusunda çok talihsizlikler yaşadığımız için bize normal gelmiyor!

            Bu hafta Fenerbahçe geliyor, acizane taraftara buradan sesleniyorum, lütfen birbirinizin dolduruşuna gelmeyin, sahaya yabancı maddeler atmayın. Birkaç kişi yüzünden bir trübün cezalandırılıyor, sahamız kapatılıyor. Sadece takımı destekleyelim.

            Aldığımız bu çok değerli üç puanı sabırlı, temkinli ve kenar taktiklerle aldığımızı düşünüyorum. Acele etmeden rakip atakları püskürtüp sabırlı oyunun neticesi kazanmak oldu.

            Kısacası sabır ve taktik kazandı.

Yazarın Diğer Yazıları