Bünyamin Karaçorlu

Orta Sahanın Çöküşü

Bünyamin Karaçorlu

                Geçen haftaki 2 puan kaybından sonra Kasımpaşa maçında takım nasıl bir performans sergileyecek merak konusuydu.

                Bu hafta ne ilginçtir ki ilk yarı ve ikinci yarı iki ayrı Y.Malatya spor izledik.

                İlk yarı alan ve adam paylaşımını kaybettiğimiz anda oyunun başında gol yememize rağmen çabuk toparladık. Her oyuncu sorumluluğunu bilerek, disiplinli bir şekilde akınlar geliştirdik, sonucunda Eren’in müthiş kafa golüyle aldık. Geriye yaslanmadan rakibe önde basarak aldığımız toplarla Kasımpaşa’yı bunalttık. Orta alanda Azubuke,Eren ve Aytaç iyi oynadı, ikinci yarıya kadar bu oyunculara Barazit ve Dia’da ayak uydurmaya çalıştı.

                Bazı oyuncular vardır ki oyuna ağırlığını koyduğu anda gidişat değişir. Özellikle ikinci yarı Kasımpaşa’da Trezeguet sahneye çıkınca bir türlü engelleyemedik, bir sağa bir sola geçen oyuncu defansımızı çok rahatsız etti ve sonunda golü attı ve attırdı.

                Adeta evrim geçirerek ikinci yarıya başlayan Y.Malatya sporu bir ben değil herkesin gördüğünü düşünüyorum. Bir makinenin bozulan dişlisi gibi takımda kopukluk oldu ve çalışmaz hale geldi. Orta alanda sadece Azubuke veya Aytaç’ın oyunda olması yetmez, Barazit ve Dia’nın birkaç pozisyon dışında sahada görünmemeleri, bunlara ek olarak sağ ve sol kanatta oynayan Cissokko ve Chabeke’nin vasat oyunları eklenince bir anda takımda orta alan çok çabuk geçilecek hale geldi. Ertuğrul hoca değişiklikte geç kaldı, yapılan değişiklikte orta lanı canlandırmadı. Rakibe ilerde basamadık, geriye yaslandık. Her zaman dediğimiz gibi “ en iyi defans ofanstır”. Bazen rakibi zorlayarak topa sahip olursan, buda bir savunmadır.

                Futbolda beyin dediğimiz yer orta sahadır, burada oynayan oyuncular iyi bir futbol zekasına sahip olmalı ve oyunu yönlendirmeli. Kademeler arası oluşan boşluğu Kasımpaşa iyi değerlendirdi maçı kopardı.

                89. dakikada yersiz yapılan bir faul sonucu atılan frikik golüne engel olamadık. Daha önce kullandığı frikik direkten dönen Neumayr yine aynı yere kullandı ,kaleci Ertaç çıkaramadı.

                Ligde tutunabilmemiz için böyle maçları almamız lazım, daha sonra zorlu maçlar bizi bekliyor.

                Kalan maçlarımızı Kasımpaşa maçının ilk yarısında olduğu gibi disiplinli, bilinçli, yardımlaşmanın olduğu ve rakibe ilerde basan bir takım hüviyetinde olarak oynamak dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları