Bünyamin Karaçorlu

Liderlik Malatya'da Kaldı

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligde geride bıraktığımız 15 haftanın en iyi futbolunu oynayarak, Galatasaray’ı hem futbol olarak hem de sonuç olarak mağlup edip haklı bir galibiyet aldık. Üç puanı hak eden taraf Malatya spordu çünkü mücadele üst seviyedeydi, galibiyeti isteyen taraftı. Bunun sonucunda da liderlik Malatya’da kaldı.

         Maçın 30. Dakikasında şut atan Galatasaray hiç bu kadar mahkum oynamamıştı, aslında camiaya  büyük iyilik ettik, akılları başlarına geldi yol yakınken Tudor’u gönderdiler, Malatya’ya teşekkür borçları var

         Şimdi yorumcular yazar Tudor yanlış kadro çıkardı, taktik yanlıştı, Galatasaray iyi oynamadı, hayır efendiler Galatasaray’ı oynatmayan tüm pas bağlantılarını kesen, en iyi defans ofanstır ilkesiyle ilerde basan bir Malatya vardı.

         Aslında Galatasaray üçlü savunma ile çıkınca Kanatlardan T.Doğan Şahin ve Pereria buldukları boşlukları iyi değerlendirdi. Boutaib topu ayağında tutabilse ve takım olarak telaş yapmasaydık maç daha farklı olabilirdi.

                   Sahada ayak basmadık yer bırakmayan Aytaç, Murat Yıldırım, Azubuke oyuncu üçlüsüne birde kenarlardan T.Doğan Şahin ve Pereria katılınca rakip sahasından çıkamadı. Mina ve Sadık sıfır hatayla oynadı, Sadık ve Ciskkho her hafta üzerine koyarak oynuyorlar. Sadık Gomis’i, Mina Ndıaye’yi iyi markaj etti. Azubuke Belhanda’ya, Murat Yıldırım Feghouli’ye top oynatmadı.

Çok kritik yerlerde müdahalesi olan Sadık maçın adamıydı.

Sağ kanattan çok orta atamadık ancak sol taraftan iyi ortalar geldi. Cissokho’nun bir ortası 1. gole asist oldu. Cissokho’nun bu kadar rahat çıkışı, Aytaç ve Azubuke’nin kademesine girmesinden dolayı oldu.  

Sahada savaşan ve disiplinli oynayan bir Malatya vardı. Aynı zamanda Y.Malatya spor ilk defa bir maçta kontraya çok adamla ve çabuk çıktı. Bu oyun şeklini demek ki yapabiliyormuşuz.

Bu hafta yine hakem hatası oldu, yine verilmeyen penaltı. Ceza alanı içinde Adem’in ayağına basan Daneyer’in pozisyonu net penaltıydı, hakem dışarıda dedi faul verdi. Her hafta böylemi olacak çok merak içindeyim.

İyi futbolumuzu Kayseri maçında sürdürüp puan yada puanları inşallah alırız.

Yazarın Diğer Yazıları