Bünyamin Karaçorlu

İlklerin Maçı

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligin dokuzuncu haftasında Malatya’da ilkler yaşandı. Rıza hoca Trabzon’un başında ilk maçında ilk mağlubiyetini aldı. Takımımız yeni stadında ilk galibiyetini aldı. Sporun dostluk, kardeşlik ve hepsinden önemlisi bir oyun olduğu unutulmamalıdır. Buna en güzel örnek Malatya- Trabzon taraftarları oldu. Sahalarda ender görülen iki taraftarın birlikte tezahürat yapıp karşı takım lehine tempo tutmalarıydı. Bu görüntülerin her sahada olmasını isterim.

         Erkan hoca geçen haftaki yanlış kadro kurgusundan vazgeçerek bu hafta ilk 11’de Buğra, Barazit, Pereria, Chabeke ile başladı. Bunun doğru olduğunu takımın dirençli, temkinli ve istekli oyunundan anladık. Her iki takımda ligdeki kötü gidişe dur demek istiyordu. Trabzon içinde bir çıkış maçı olması bu maçın önemini iki kat artırdı. 31. Dakikada çift sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalması , Trabzon’un tüm planlarını bozdu.

         Trabzon’un çıkışlarında oyunlarını bozan Pereria, Buğra, Murat Yıldırım çok iyi oynadı. Özellikle defans bloğunda yardımlaşmanın üst seviyeye çıkması ve hava topları hakimiyetinin bizde olması Trabzon’un ataklarını adeta bitirdi.

         Bu maçta dikkatimi çeken rakibini ısıran oyuncu tipiyle tüm takımın sahada olmasıydı. Pereria geldiğinden beri 4. İyi maçını oynadı diyebilirim. Kapasitesinin üstüne çıkarak elinden geleni yapan Buğra’yı kutluyorum. Toplu ve topsuz alanda her yere koşan forvette rakibi zorlayan, defansa yardıma gelerek altı pastan top çıkaran Khalid Boutaib maçın iyi oyuncuları arasındaydı. Barazit forvet arkasında yetersiz kalıyor, bunu sebebi kondisyonunun istenen düzeyde olmaması, çabuk yorulması.

         Erol hocanın geçen hafta maç sonunda dediği gibi, merkeze top attırmamalıydık sözü bu maç gerçek oldu. Takım olarak 1. Bölgeye topu çok oynamadık, topu koşturarak ayağımızdan çabuk çıkardık bununda faydasını ataklara hızlı çıkarak gördük.

         Önümüzde çok önemli 3 maçımız daha var bu hırsı sahaya yansıtırsak eminim puanlar alabiliriz.

         İlkleri yaşamaya devam…

Yazarın Diğer Yazıları