Bünyamin Karaçorlu

FORM DÜŞÜKLÜĞÜ

Bünyamin Karaçorlu

Bursa maçında bir puan ve bir beraberlik daha aldık. Çok etkili olamadığımız ancak taktiksel olarak rakibi de oynatmamaya çalıştık. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin ilkesiyle aldığımız bir puanda değerli. İlk yarı göstermelik forvet koysakta, forvetsiz top oynadık. 4-1-4-1 taktiği ile çıktık az da olsa başarı sağladık, ancak Adem Büyük ve Eren Tozlu’nun vasat oyunları eksik oynamamıza ve orta alanda diğer oyunculara yük bindirmesine sebep oldu. Bursa orta alanı daha kalabalık tutarak, birde bizim top kayıplarımızdan dolayı çok pozisyon üretti. Biz dar alanda oynamaya çalışsak da, Bursa oyunu devamlı geniş alana taşıyarak oynadı. 
Savunmadan hazırlık paslarıyla çıkarken çok top kaybettik, Sadık, Doria, Cissokho ve Buğra topa basma yerine sadece topu uzaklaştırmak istedi. Savunmada bunaldığımız anlarda her çıkan serseri top duvara çarptı ve rakibe yeni hücum etkinliği kaydetti. Defandan dönen topları sadece Murat Yıldırım’ın müdahalesi yeterli olmadı.
Azubuke’de form düşüklüğü devam ediyor, alıştığımız rakibi ısırsan ısrarcı oyununu yansıtamıyor. Aytaç Kara daha çok forvet arkasında ofansa yardımcı oldu buna Vasat oyunlarıyla Adem ve Eren’de katılınca yük Murat Yıldırım ve Pereria’ya bindi. Saha içinde iki futbolcunun takıma yararlı oynamaması rakibin işini kolaylaştırdı.
Yeni forvet Gilberto’nun kondisyon olarak hazır gelmediği belli, oyun kurma ve arkadaşlarına duvar olması iyi. Bizim çok zamanımız yok bir an önce form tutarak takıma yararlı olmasını bekliyoruz. Forvetimiz rakip savunmaya baskı kuramadığı için rahat çıktılar. Bu anlamda Boutaib iyiydi rakibe baskı yapıyordu.
Sahamızda oynayacağımız Karabük maçı çok önem arz ediyor, 6 puanlık maç desek yeri çünkü altımızdaki ve üstümüzdeki takımların birbirleriyle maçları var. Galip gelirsek bonusumuz olur yerimizde kalırız.
Bu hafta Sadık ve Chabeke kart cezalısı oynamayacak, savunmada oynayacak futbolculara çok iş düşecek, bundan sonrada ateşten gömleği giyen takımlar saldıracak.
12 puan daha toplamalıyız, ha gayret…

Yazarın Diğer Yazıları