Bünyamin Karaçorlu

Figüran Takımlar

Bünyamin Karaçorlu

Ülkemizi şampiyonlar liginde temsil eden ve 2. Tura kalan Beşiktaş’ı kutluyorum başarılarının devamını diliyorum.

         Ulusal Medya;

         Ulusal medyayı takip edince moral bozuluyor, sanki sahada sadece Beşiktaş varmış gibi konuşuluyor. Kupa maçından gelen takım biraz yorgun olabilir bundan bahsediliyor, ısınırken sakatlanan Pepe’nin yarısı kadar Malatya’dan konuşulmuyor. Bunlar bahane edilerek Y.Malatya sporun dirençli  futboluna gölge düşürülüyor. Herhalde sahada biz armut toplamaya çıkmadık, futbol oynamak için oradaydık. Yorum yaptığını zanneden Kaya Çilingiroğlu’nun, Malatyaspor ve benzeri takımlar bu lige yakışmıyor, demesi abesle iştigaldir.

         Bunları konuşan zavallı yorumcular o kadar ileri götürdüler ki işi 3 tane takımda oynayan bir futbolcunun giydiği kramponun altındaki çivileri sayacak hale geldi. Takımlara doldurulan yabancı oyuncular ve figüran gibi kullanılan Anadolu takımları oldukça futbolumuz hiçbir yere gitmez, YAZIK…

         Analiz;

         Maçta iyi mücadele eden Y.Malatya teknik ve taktik  eksiklerinin olmasına rağmen bir makinenin dişlisi gibi her oyuncu elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Zaman zaman daha iyi oynayarak başa baş bir mücadele ortaya koyuldu. Biz daha fazla net pozisyon bulduk fakat yine son vuruşları yapamadık. Ceza alanına kadar geliyoruz, gol atmasını bilmiyoruz, golü koklayamıyoruz.

         Yalçın Ayhan disiplinsiz hareketleri yüzünden süresiz kadro dışı kaldı. Tam olarak karşılıklı neler olduğunu bilmiyoruz ama hiç kimse Malatyaspor takımından üstün değildir.  

                  Takım olarak savunmamızı iyi yaptık, defansta Sadık hava toplarının hepsini aldı çok iyiydi. Takıma dönen sakat oyuncularla birlikte direncimiz arttı. Aytaç Kara çok çalıştı fakat oyundan çıkışını anlamadım, rakibin çıkışlarına izin vermedik özellikle Atiba, Talisca ve Babel topu aldıklarında karşılarında 3 kişi buldu.

         Takım genelde iyiydi ama Cisskho ve Adem Büyük’te düşüş devam ediyor. Adem başkalarıyla uğraşmaktan top oynayamıyor olumlu bir hareketini görmedim inşallah bir an evvel toparlanır.

         Seyirci, Stad;

         Tribünleri dolduran taraftar görevini en iyi şekilde yaptı. Stada geliş ve gidişler halen çok kötü bir an önce alternatif yollar yapılmalı. Özellikle vurgulamak isterim ki bazı tribünler hariç diğer yerlerde namaz kılacak mescit yok, insanlar pis yerlerde ibadet yapıyor.  Bu taraftar bunu hak etmiyor.        

         Önümüzdeki maçlarda gollerimizi yazmak dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları