Bünyamin Karaçorlu

EY RUH GERİ DÖN!

Bünyamin Karaçorlu

Rakiplerimizin puan ve puanlar kaybettiği bu hafta Giresunsporla kritik bir maç oynadık. Açıkcası bu maç öncesi çok rahat değildim ve düşündüğüm gibi oldu sahamızda puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Tabi ki bunun sebepleri var; Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Eskişehir maçındaki takım olarak performans düşüklüğü hala devam ediyor. Defans bloğunda sağ ve sol kanattagörev yapan M.Akça ile B.Solakel sanki ilk defa bir maça çıkmış gibi acemi bir görüntü çizdiler. Özellikle M.Akça tarafından ilk yarıda kademe hataları üst seviyedeydi. Rakip bu kanattan 3 net gol pozisyonu buldu değerlendiremedi.

  1. dakikada bir acemilikte Sadık'tan geldi, olmayacak bir yerde ve yapılmayacak bir faul yaparak oyundan atıldı. Planlar alt üst oldu, bu hareket Sadık gibi bir oyuncuya yakışmadı.
İkinci yarı İrfan Hoca 4-4-1 taktiğine döndü. Orta sahada kapılan topla süpriz çıkışlar yapıp, Amutu  ile zengişleştirecekti fakat bu taktik tutmadı. İrfan Hoca Eren Tozlu yerine Mba ile başlamalıydı. Eren adeta sahadan kayboldu, ikili mücadelelerde, hava toplarında göremedik. Hayret ettiğim diğer bir oyuncu ise Amutu Liwuji ! Başka bir maç oynayı gelmiş diye düşündüm. Bu kadar isteksiz,yorgun ve ruhsuz bir oyuncuya 72. dakikaya kadar İrfan Hoca sabretti. Dialiba, Azubuike sahanın çalışkan futbolcularıydı. Taktiksel olarak takım oyunu halen yok, kenarlardan ataklar ve ortalar gelmiyor, dikine oynayan Dialiba,Pereira gibi oyuncuları da seyredemiyoruz. Takımın son haftalarda yaşadığı ruhsuz ve ölü toprağa serpilmiş bu haline İrfan Hocanın bir çare bulması lazım. Yoksa zorlu bir viraja girdiğimiz önümüzde ki 4 hafta,cebimizde duran puan avantajımız yok olacak. Genel oyun anlamında bu maç için İrfan Hocanın istediği kontra atak futbolunu sergileyemedik. Şampiyonluk ruhunun acilen geri gelmesi gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları