Bünyamin Karaçorlu

Doğru Zamanda Doğru Yerde Olmak!

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligin altıncı haftasında K.Karabük spor karşısına değişik onbirle çıktık. Teknik sorumlu Hakan hoca bir hafta önce kendi sahamızda Bursa mağlubiyetinden sonra takımdaki aksaklıkları iyi tespit etmiş. Cissokko, Mina, Diallo, Dia gibi oyuncuların yerine Sadık, Buğra, Deninnig,Eren’le başlayan maçın, daha ilk dakikalardan itibaren çekişmeli olacağı ve takımın direnç göstereceği belli oldu.

         Doğru zamanda doğru yerde olup doğru işler yaparsan sonuç alıyorsun. Oyuncu olarak sahaya çıkmadan maçı kafanda kazanacaksın, maçı isteyeceksin, ama kazanırsın ama kaybedersin. Geçen hafta sahada yürüyen takımla bu haftaki oyun arasında çok fark var, istedik ve aldık bu kadar basit. Bunları Kazandığımız için söylemiyorum, istek, arzu ve motivasyondan bahsediyorum. Hiçbir oyun emek ve bedel ödemeden kazanılmaz.

         Defans bloğumuz Yatabare ve Tanase’yi iyi durdurdu, araya atılacak topları da Azubuke, Aytaç ve Denining kesince Karabük pozisyon bulmakta zorlandı. Aynı zamanda aldığımız topları  örme paslarla çıkarak hücumda devamlılığımız arttı, pozisyon bulmakta zorlanmadık.

         Kaptan Yalçın’ın maçın başında attığı müthiş kafa gölüyle takımın güveni ikiye katlandı, sahada da çok iyi oynadı kaptan takımını önderlik etti. Sadık ilk kez süper lig maçına çıktı ama hiç acemilik çekmeden Yalçın’la beraber iyi oynadı. Chabeke yerinin adamı olduğunu bu maç gösterdi, maç başlamadan kadroda Buğra’yı görünce biraz tedirginlik oldu fakat Cisokko’dan çok iyi oynadı.

         Takımı takım yapan değerlerden birisi yardımlaşmaktır. İkinci yarı yorgunluğu gözlenen Adem’le beraber Azubuke, Aytaç, Dening bunun örneğini bize gösterdi. İkinci yarı biraz geriye yaslandık, orta saha oyundan düşünce, Karabük her atakta defanla karşı karşıya kaldı fakat çabuk toparlandık ve maçı koparttık.

                  Ziraat Türkiye Kupasında İnegöl’e 2 gol atan Deningkadroya girmeyi hak ettiğini gösterdi

         Eren Tozlu’nun attığı gol top takibi ve hücumda devamlılığın güzel bir örneğiydi. Gol düellosunda son noktayı koyan Boutaibkenarlardan az beslendi, aynı zamanda enerjisini tüm 90 dakikaya yaymalı çünkü forvette aldığı toplarda zayıf kalıyor.

Hakem Tokat 84. Dakikada faulle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir pozisyonda serbest vuruş verdi,  bu frikik gol oldu. Bu tür hakemler niye macera arar ve maçın önüne geçmeye çalışır doğrusu anlamakta zorlanıyorum.

Her şeye rağmen galibiyet çok güzel bir duygu, bu duyguyu yitirmemek dileğiyle….

Yazarın Diğer Yazıları