Bünyamin Karaçorlu

Bir Puana Razı Futbol

Bünyamin Karaçorlu

Yönetim Ertuğrul Sağlam’ın ardından Başakşehirde yardımcı antrenör olan Erol hocayla anlaşarak sürpriz yaptı. Daha tecrübeli ve taktisen hocalar varken niye böyle bir tercih yaptı? Bu sorunun cevabını ilerleyen günlerde göreceğiz. Yeni hocamız, bir yardımcı hoca istemiş ve izleme komitesinde olan Hakan hocaya teklif sunmuş, hoca bunu kabul etmemiş. Hakan hocanın bu kararına, takımın kötü süreçten geçtiği şu günlerde niye kabul etmedi diye tepkiler olduğunu görüyorum. Erol hoca kariyerli kendini kanıtlamış bir hoca değil, inşallah da olur. Unutmayalım ki Hakan hoca da yardımcı hocalık yapıyor, geçicide olsa bizim hocalarımıza da bir fırsat verilmeli, niye kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Bu konuda yazacağım bu kadar gerisi bizi şimdilik ilgilendirmiyor!

            Konya maçına geçen hafta ki kadro çıktı, fakat sahada geçen hafta oynanan ve sorumluluk alan bir takım yoktu. İlk yarı 15 dakika top çevirdik, orta alanda sorumluluk alan, dikine oynayan oyuncu olmayınca geriye yaslandık, ilk ciddi şutumuzu 29. Dakikada attık.

 Konya’nın 4-4-2  olan tipik deplasman dizilişine uygun ikiye birler, dikine oyun, atakları yanlara yıkıp kenar ortalar gibi taktiklerden yararlanamadık. Konya evet gücünü bildiğimiz takım, fakat biz kendimize güvencimiz olmadan oynadık. Ataklarımız başlamadan bitti çünkü Eren ve Adem sanki bir 90 dakika oynamış ve gelip bu maça çıkmış, aldıkları her topu ezdiler, oyun kuramadılar. Azubuke’nin sakatlanıp oyundan çıkması orta alandaki gücümüzü eksiltti. Konya bize geniş alan bırakmadı ve dar alanda oynamak zorunda kaldık. Orta alanı kullanmadan defansta topu çevirip uzun oynadık, her attığımız topu rakip takım aldı oyun kurdu buda Konya’nın işine geldi.Takım  çok yorgun gördüm, ayağımızda top tutamadık.

Attığımız ikinci golde top çizgiden çıkmamış, tamamı çıkarsa top çıkmış sayılır. Kısacası hakemler buz gibi golümüzü iptal etti. Bir takımla oynamak, alın terini hiçe saymak bu kadar kolay olmamalı, zaten hesap verecek kimsede yoktur!!!

Mesele yenmek yada yenilmekten ziyade görsel futbolu oynamak ve elimizden geleni yapmak. Takıma baktığımda Süper ligde oynayamayacak çok oyuncu var, bu onların suçu değil kapasiteleri bu kadar bunun üstüne çıkamaz. Ertuğrul hoca gelmeden yönetim transferin yarıdan fazlasını yapmıştı, hoca geldiğinde bu eksikleri gördü yönetime iletti fakat tedbir alınmadı.

Bir misal vererek anlatayım, iyi bir aşçı pasta yapacak mutfağa girer pasta tarifine göre mi pasta yapar yoksa elindeki malzemeye göre mi? Tabi ki elindeki malzemeye göre, birilerinin anladığını düşünüyorum!

Böyle oynarsak kimseye dilimiz yok, kısacası bir puana razı olduk.

 

Yazarın Diğer Yazıları