Bünyamin Karaçorlu

Ankara Havası Güzel

Bünyamin Karaçorlu

Süper ligde 10. hafta geride kalırken ligde kızışıyor. Denk kuvvetler şeklinde geçen maçlarda birkaç takım hariç diğer takımların birbirlerini yenebileceğini görüyoruz, ama acı bir gerçek var ki seyirci sayısında da düşüş olduğuna şahit oluyoruz. Bu maçta galip gelmemiz Trabzon spor galibiyetinin tesadüf olmadığını gösterir
    Son haftaların iki çıkışta olan takımı Gençlerbirliği- Y.malatya karşılaştı, sonuç merakla bekleniyordu gülen taraf Y.Malatya oldu, aldığımız  puan ilerisi için bize umut oldu nefes aldırdı. Geçen yazılarımda belirtmiştim, zorlu bir viraja giriyoruz bu maçlarda aldığımız puan veya puanlar bize artı katar demiştim.    Gençlerbirliği maçında bir takımın deplasmanda en iyi şekilde nasıl oynarsa takımımız öyle oynadı. Acele etmeden sabırlı, topun daha çok bizde kaldığı bir taktik izledi. İlk yarı bizim takım böyle oynarken Gençlerbirliği çok adamla savunmada kaldı bundan dolayı çok pozisyon izleyemedik daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Pas yüzdemiz fazlaydı daha çok topu koşturduk, rakibin oyun kurmasına ve defans arkasına sızmasına engel olduk.
    Sağ kanattan daha fazla atak yaptık, son haftalarda çıkışta olan Pereria  hep atağı düşündü ve dikine oynadı. Sadık, Murat Yıldırım, Barazit gibi oyuncularımız topla çok buluştu ve çok koşan oyunculardı.
    Adem’in iki haftadır gollerde payı büyük, fakat kendini çizgiye çok atıyor, tanıdığımız bir oyuncu neler yapabileceğini biliyoruz bunun için biraz daha içerde de kendini gösterirse daha güzel işler yapabilir. Bazı oyuncular vardır maç rölantide giderken veya mağlupken sahneye çıkar oyuna ağırlığını koyar maçın gidişi değiştirir Adem’de bunlardan biridir.
    Adem’in asistine Boutaib topun dibine girerek harika bir vuruşla golü attı. Bu maç biraz daha iyi gördüğüm Diallo ile Murat Yıldırım orta alanda iyi paylaşım yaptı. 
    Erol hoca Gençlerbirliği dersine iyi çalışmış, benimde gördüğüm acizane birkaç hususu belirtmek istiyorum;
Kapalı defanslara karşı nasıl oynamalı?
Adam eksiltme,
Daha çabuk kontratak ,  derslerine de çalışmalıyız.
Sakatlıkları devam eden Azubuke ve Aytaç’a R.Buğra Çağıran’da katıldı. Ziraat Türkiye kupasında Of spor maçında sağ uyluk adalesinde yırtık tespit edildi, belli bir süre takımdan ayrı kalacak.
    Ankara havası bize iyi geldi, bu havayla beraber puan ve puanların devam etmesi dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları