Yazarlar Kültür Park'ta Biraraya Geldi

Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı için il dışından gelen yazarlar Kültür Park Mamurat'ul Aziz salonunda kahvaltı programında bir araya geldi.

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve il dışından gelen bir çok yazar katıldı.

Kahvaltı programında bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, geniş bir coğrafyayı ilgilendiren Harput kültürünün ve medeniyetinin olduğunu, belediyecilik hizmetlerini yaparken üzerinde durdukları ana konulardan bir tanesinin  de kültür ve sanat olduğunu ifade etti. “Şehri şehir yapan unsur, o şehrin kültürüdür, sanatıdır” diyen Başkan Yanılmaz, “Biz ne kadar kültür ve sanat insanı yetiştirir, kendi kültürümüzü ne kadar ortaya çıkartabilirsek, şehir o zaman şehir olma özelliğini kazanır.” Dedi.

Başkan Yanılmaz’ın ardından bir konuşma yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım; “Harput, Dünyanın her yerine dokunmuş, her yerine buradan insan yetiştirmiş önemli bir insan kaynağıdır.” Dedi. Vali Kaldırım, konuşmasının devamında insan kaynağımızı iyi değerlendirirsek dünyaya yeniden medeniyet, insani değerler götüren bir medeniyeti inşa etmiş olacaklarını ifade etti.

Programda bir konuşma yapan Yazar Mehmet Çelik, “Cenazede ağlamasını bilen düğünde halay çekmesini bilen devlet adamları var artık.” Diyerek Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın iki aydır göreve başlamasına rağmen Harput kültürünü çok iyi özetlediğini ve kendisinin bir Elazığlı olarak valimiz kadar mükemmel izah edemeyeceğini ifade etti.

Gaziantepli olduğu için bu toprakların kültürünü çok iyi bildiğini belirten Yazar Betül Soysal Bozdoğan ise, Bu toprağın kadim kültürünü yeniden müşahade etmek insanımızla birlikte olmak insanımızı yeniden keşfetmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Elazığlı hemşerimiz Devlet Sanatçısı Mustafa Turan ise; ”Bu güzel Elazığımızın müziklerini sadece Elazığ'da, Türkiye'de değil yurt dışında yabancıların da izleyebileceği bir çalışma yaptık çok da yararlı olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Bakmadan Geçme