Vali Mustafa Toprak'ın 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

  1. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Aziz Türk Milleti'nin hürriyet aşkının ve sarsılmaz iradesinin ibret verici kahramanlık destanıdır. Türk Milleti için son derece ehemmiyet arz ede

  1. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Aziz Türk Milleti’nin hürriyet aşkının ve sarsılmaz iradesinin ibret verici kahramanlık destanıdır. Türk Milleti için son derece ehemmiyet arz eden bugünü, aynı zamanda Şehitler Günü olarak idrak ediyor olmanın vakarını ve manevi hazzını hissetmekteyiz.
Şüphe yoktur ki Çin Denizi’nden Adriyatik’e uzanan coğrafyada her biri ayrı bir gurur vesilemiz olan kahramanlık destanlarını yazan Şanlı Ecdadımızın ve Vatan yaptığımız toprakların her zerresini kanıyla yoğuran Aziz Şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak, canları pahasına savundukları Aziz Vatanımızın yılmaz muhafızları olmak, Aziz Milletimizin bütün fertlerinin en şerefli vazifesidir. Bu nedenle Cennet Yurdumuzun her türlü tehlikeden korunması ve nazlı Al Bayrağımızın Yurt semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza, birlik beraberlik içerisinde verilen mücadelelerden ders çıkarmak ve bu şuuru gelecek nesillere miras bırakmak, istiklâlimiz adına son derece önem arz etmektedir. Kadim Türk tarihindeki onlarca örneği gibi Çanakkale de, İstiklâl Savaşı da, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergilenen Milli Duruş da zelil yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin mücadelesidir. Bu onur mücadelelerinin tamamı Aziz Türk Milleti’nin "Vatan, Millet, Devlet, Bayrak ve Mukaddesat" sevdasının kanla yazılmış ifadesidir. Bilmek ve asla unutmamak gerekir ki bu cansiperane mücadelelere ismini yazdıran tunç yürekli, katı demir bilekli, ak alınlı yiğitler, Yüce Türk Milleti'nin şerefini ayakaltı olmaktan kurtarmak; gökleri Al Bayraksız, minareleri ezansız bırakmamak için zerrece tereddüt göstermeden bedenlerini sağanak sağanak yağan ölüme karşı siper etmişlerdir. O emsalsiz destanları yazan isimsiz kahramanların varisleri, başta Türk Gençliği olmak üzere bütün Türk Milleti’dir.  Atalarımızın azim, cesaret ve kararlılıklarının yediden yetmişe Aziz Milletimizin ruhunda filizlendiğinden zerrece şüphem yoktur. Bu anlamda İstiklâl Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY’un “Asım’ın Nesli” diye ifade ettiği Türk Gençliği’ne inanç ve itimadımız tamdır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kahraman Silah Arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız Şanlı Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Devletimizin sağladığı tüm imkânlarla Aziz Şehitlerimizin ailelerinin ve Kahraman Gazilerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor, Muhterem Malatya Halkına ve Aziz Milletimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.

Bakmadan Geçme