Vali Kaban, Malatya'yı Malatya'da Tanıyabilirsiniz

VALİ KABAN, MALATYA, MALATYA'DA YAŞANIR. MALATYA'YI, MALATYA'DA TANIYABİLİRSİNİZ

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ yapıaln açılış töreni ile başladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde saat düzenlenen açılış törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, eski bakanlardan Güldal Akşit, Kırgızistan ve Kosova Büyükelçileri, İlçe Belediye Başkanları, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, oda başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar, iş adamları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri sonrası Yazıhan Belediyesi Tura ekibi tarafından Tura oyunu sergilendi.

Törende açılış konuşmasını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptı. Malatya Milletvekili Çalık, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker’in konuşmasının ardından Vali Ali Kaban, görevleri gereği Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden görev yaptığını belirterek, Malatya’da görev yapmaktan dolayı şanslı ve mutlu olduğunu ifade ederek Malatya’nın Malatya’da yaşanabileceğini ve tanınabileceğini belirterek, herkesi Malatya’yı görmeleri ve yakından tanımaları için Malatya’ya davet etti.

Vali Kaban “Malatya’yı bilmemek mümkün değil. Malatya’ya gitmeseniz de, görmeseniz de tanınmaması mümkün olmayan bir il. Oraya gidince Malatya’nın ne demek olduğunu insanıyla, coğrafyasıyla, tarihiyle yakından tanıma fırsatı bulduk. Yaşadıkça ne kadar şanslı olduğumuzu, ne kadar gurur verici bir görev yaptığımızı yaşayarak görüyorum. Malatya’nın çok az bir kısmını numunelik olarak ve sadece 4 gün için getirebildik. Oysa Malatya, Malatya’da yaşanır. Malatya’yı, Malatya’da tanıyabilirsiniz. Bu anlamda, Malatya’yı görmemiş olan bütün Türkiye’deki, yurt dışındaki yurttaşlarımızı Malatya’ya yaşamaya davet ediyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımcılara hitap etmesi sonrası ‘Malatya Tanıtım Günleri’nin açılışı gerçekleştirilerek stantlar gezildi.

Bakmadan Geçme