Vali Kaban, Malatya Tanıtım Günleri Açılış Törenine Katıldı.

Vali Ali Kaban, 1-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı fuar alanında gerçekleştirilecek olan Malatya Tanıtım Günleri açılış törenine katıldı.

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından İstanbul’da düzenlenen Malatya Tanıtım günleri yapılan açılış töreniyle kapılarını açtı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Fatih Belediyesi'nin mehter ekibi de sahne aldı.

1-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı fuar alanında gerçekleştirilecek olan Malatya Tanıtım Günleri bugün itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. MADEF’in organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte toplam 120 stant yer alıyor. Malatya Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve STK’ların da yer aldığı etkinlikte Malatya’yı tanıtıcı birçok etkinlikte yer alacak. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğin açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eski Bakan Metin Emiroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, , Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş, MEV Genel Başkanı İsmet Ergül, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve Malatya'nın bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

Vali Kaban törende yaptığı konuşmasında, “Malatya’ya görevi dolayısıyla ilk kez gelmiş bir kamu görevlisi olarak birçok güzellikler gördüm. Sadece birisini ifade etmek istiyorum, Malatya’da Aslantepe’de yapılan çalışmalarda, buradaki ortaya çıkan sarayın ve o sarayda uygulanan bürokrasi işlemlerinin dünyadaki örneklerinin ilki olduğu, daha eski bir yapıya rastlanmadığı ifade edildi. Bu anlamda baktığımızda hakikaten Malatya’mız bürokrasinin yani devletin en temel aygıtının ilk kez ortaya çıktığı topraklar ve bu anlamda ifade edildiği üzere devletine en sadık, devletinin ihtiyaçlarını karşılamak hususunda en fazla katkıda bulunan bir vilayetimiz. Ayrıca millet olarak bir şahlanışın yaşandığı milli birliğin ifade edildiği günlerde de bunu en fazla ifade eden Malatya olmuş, 15 Temmuzda. Bu anlamda insanıyla, kültürüyle, tarihiyle, ürettikleriyle, orada yaşayanlarıyla ve dışarıda yaşayanlarıyla Malatya gerçekten çok benzersiz, eşsiz bir yapıya sahip. Daha önceki tanıtım günlerinde Ankara’da ifade ettiğim gibi Malatya ancak Malatya’da yaşanıyor. Bu anlamda bu tanıtımın bir neticesi olarak inşallah Malatya’yı Malatya’da yaşamak üzere daha çok insanımızı Malatya’ya bekliyoruz. Bu güzel faaliyeti büyük bir gayretle ortaya koyan başta MADEF’in değerli genel başkanı ve değerli ekibi olmak üzere bu işe emek sarf eden gayret sarf eden kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme