Vali Kaban, Engelli Öğrenci ve Aileleriyle Biraraya Geldi

VALİ ALİ KABAN, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA İL MÜFTÜLÜĞÜNCE DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

Vali Ali Kaban, İl Müftülüğünün 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Kur'an kurslarında eğitim gören engelli öğrencilere ve ailelerine yönelik düzenlediği programa katıldı.

Görme engelli Yusuf Çelik ve duyma engelli Sümeyye Aldağ’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa Vali Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen ve eşi Şerife Çimen, Müftülük personeli, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldılar.

İl Müftüsü Ümit Çimen yaptığı program açılış konuşmasında, İnsan yeryüzünün şerefli bir halifesidir, Allah için yaratılışı varoluş ve hikmeti Allah’ı tanımak ve ona kul olmak olduğunu belirterek," Engeller ve mahrumiyetler bazen görünür bazen gizlidir. Dünyadaki engellerin en büyüğü duygu ve davranışlarımızla oluşur. Bir insanın Allah katında değer kazanması gönül zenginliği ile ve onun rızasına uygun davranışlarıyla mümkün olacağı unutulmamalıdır" dedi.

Vali Kaban yaptığı konuşmasında, “Hakikaten çok duygulandım. Bu dünyada göz nimeti bulamamış ama gönül nimeti olan, bu dünyada kulak nimeti bulamamış ama yürek nimetini bulmuş iki kardeşimizden güzel bir tilavet dinledik. Düşünüldüğü zaman asıl büyük engelin yüreklerde, gönüllerde olduğunu görüyoruz. Eğer bir insanı sevemiyorsanız, kardeşlerinize hizmet edemiyorsanız bu dünyada bundan büyük bir engel yoktur. Ama yüreğimiz, gönlümüz insana, insan olana yönelmiş ise orada hiçbir engel de yok, orada bir sıkıntı da yok inşallah bu dünyada değil ama öbür dünyada çok büyük nimetleri vardır. Dinimiz bize bunu söylüyor. Bu dünyada gözü görmüyor ama belki öbür dünyada hepimizden daha iyi görecek, belki bu an duymuyor ama bizden çok çok daha iyi duyacak. Çünkü bizlerin, bize verilmiş

olan bu göz nimetini, kulak nimetini ayak nimetini, el nimetini sayabileceğimiz her türlü nimeti ne kadar hakkıyla, hakkını vererek idrak ettiğimiz, ona uygun davrandığımız gerçekten tartışılır. Öyle insanlar var ki şu dünyada, görmeyen kardeşlerimiz onları görmedikleri için çok şanslılar çünkü insan demeye bin şahit ister. Öyle kötü sözler var ki, bu kötü sözleri duymadığına şükrederler. Hani türküde de söylediği gibi “Şu dünyaya insan olmaya geldik” hepimiz bir beşer olarak doğuyoruz, fakat bütün mücadelemiz insan olmaktır. Burada güzel olan bir şey diyanet’imiz herkesin diyaneti olduğunu tüm kesimlerin diyaneti olduğunu gösterme hususunda son dönemde çok başarılılar. Diyanet hepimizin diyaneti bu manada da sadece engelli kardeşlerimize değil her alanda, toplumumuzun her kesimine ulaşma noktasında çok hassas davranıyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme