Vali Ersin Yazıcı İl Müftülüğü Devir Teslim Törenine Katıldı

Vali Ersin Yazıcı İl Müftülüğü Devir Teslim Törenine Katıldı

Vali Ersin Yazıcı,Fransa'da Din Hizmetleri Ateşesi  görevini tamamlayarak Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için düzenlenen devir teslim törenine katıldı.
Törene Vali Yazıcı’nın yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, Eski İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftüsü Ramazan Dolu ve kurum müdürleri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayantören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti
Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Vali Yazıcı; “İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın gidişi ve yeni gelen İl Müftümüz Ramazan Dolu için düzenlenen devir teslim töreni için bir aradayız.İl Müftümüzün 8 aylık süre içinde bende oluşturduğu kanaat olumlu yöndedir.İşini iyi yapan iyi bir idareci ve iyi bir din adamı izlenimi bıraktı.İl müftümüz Ramazan Dolu’ya da hayırlı olsun. Malatya’ya en iyi şekilde hizmet edeceğine yönelik güvenimiz tam. Depremin yarattığı olumsuzluklar içinde insanlarımızda korku ve duygu karışıklığı var. İnsanların yaşadıkları travmaları kolay bir şekilde atlatmaları için sizin desteğinize ihtiyacımız var.Ülkemizi sevdiğinizi biliyorum. Sözüne itibar edilen kişilersiniz dolayısıyla anlattıklarınızın ciddi bir ağırlığı var. Toplumun rehabilitesi için bunu esirgemeyin.Son olarak her iki müftümüze çalışacakları illerde hayırlı hizmetler diliyorum.” dedi.
Program, plaket takdimi ve müftülerin cübbe giymesiyle son buldu.
 

Bakmadan Geçme