Türkiye'nin güvenliği için…

İEKKK'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın, ülkemizin geleceğini hayati anlamda etkileyecek oluşumları ve emperyalist güçlerin oyunlarını bertaraf etmeye yönelik zorunlu bir operasyon olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyinden ve hiç dile getirilmese de üçüncü etapta Türkiye'den alınması hedeflenen toprak parçasıyla egemen güçler tarafından bir Kürt bölgesinin kurulması istenmektedir. Bunun önlenmesi, güneyimizdeki ve Ortadoğu'daki istikrar açısından çok önemlidir. Bu ülkenin birer ferdi olarak bu operasyonu desteklememiz ve askerimizin motivasyonunun artması için çaba gösterilmesi gerektiği kanaatindeyim. Suriye'de şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Toplantı Başkanı Selami Özpoyraz da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkemizin güvenliği için Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ettiklerini belirterek "Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

 

Opera Binası'nda süreç tamam

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yapım ihalesi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilen Opera binası için de sürecin sonuna gelindiğini müjdeledi. Mahkemenin KİK'in iptal gerekçesini doğru bulmadığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, en yakın zamanda Opera binasının temelinin atılacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Konak Tramvayı'nın da yapım işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve Şubat ortasından itibaren deneme seferlerine başlayacaklarını ifade etti.

 

Ulaşım Ana Planı anlatıldı

İzmir'i 2030 yılına hazırlamak ve yaklaşık 6 milyon kişinin yaşayacağı bir şehrin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan İzmir Ulaşım Ana Planı da İEKKK'nın gündem maddeleri arasındaydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kader Sertpoyraz ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Mert Yaygel, planın teknik detaylarını içeren birer sunum yaptı. 

Bakmadan Geçme