Türk Ocağında Sohbet Toplantısı

Malatya Türk Ocağı tarafından her iki hafta da bir gerçekleştirilen sohbet programlarının bir yenisini daha düzenlendi.

Malatya Türk Ocağı tarafından her iki hafta da bir gerçekleştirilen sohbet programlarının bir yenisini daha düzenlendi.

Her iki hafta da bir düzenlenen programın bu haftaki konuğu hafta İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit oldu.

Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata yaptığı değerlendirme açıklamasında, “Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Program öncesi misafirlerimize adet olduğu üzere kuru fasülye ikramımız oldu. Yoğun bir dinleyici topluluğu tarafından takip edilen programımızda bu hafta İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit konuşmacı konuğumuz oldu.” Dedi.

İran’a yönelik uygulamaya konulan ambargonun delinmesi iddiaları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumları ve yöneticileri aleyhinde yürütülen sürecin konuşulduğunu söyleyen

Sohbet toplantısında konuşan Prof. Dr. Ali Koçyiğit, “İktidara komplo düzenleniyor, Fetö’nün işi, yolsuzluk yapan her kim olursa cezasını çeksin” gibi kutuplaşmış tarafların birbirlerine siyasi üstünlük kurma çabaları arasında aslından uzaklaşan bir tartışma sürüyor Türkiye’de. Siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde, bir iktisat profesörünün ağzından esasında neler olduğunu, sürecin nasıl ilerlediğini, Amerika’nın suçlamalarının ne olduğunu öğrenme fırsatı bulduk. Tüm bu Türkiye’yi köşeye sıkıştırma gayretlerinin arkasında bizim güçlenmemizi, bölgede söz sahibi olmamızı istemeyenlerin olduğunu söyleyen Koçyiğit; “ancak bizim de eğitim, sanayileşme, tarım, hukuk konularında çok ciddi yapısal sorunlarımız mevcut. Üretmiyoruz. Sıcak para ile dönen bir sistem söz konusu. Sıcak para girişi azaldığı ya da kesildiği an tepe taklak oluruz.  Üretmeyen bir ekonomi ile bu mücadeleden başarılı çıkmamız mümkün değildir” dedi.

Program daha sonra düzenlenen soru-cevapla sona erdi.

Bakmadan Geçme