TÖTM Onkoloji Hastanesi'ne Merhum Murat Ayyıldız Adına Oyun Alanı Açıldı

TÖTM Onkoloji Hastanesi'ne Merhum Murat Ayyıldız Adına Oyun Alanı Açıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Onkoloji Hastanesi’nde merhum Murat Ayyıldız adına oyun alanın açılışı gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi TÖTM Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nde gerçekleştirilen açılışa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Elkıran, TÖTM Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Akyay, merhum Murat Ayyıldız’ın ailesi ve arkadaşları ile hastane yönetimi katılım sağladı.

Ayyıldız ailesine ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay  “Bugün bir yönüyle hüzün, bir yönüyle de güzel bir işlem için bir araya geldik. Burası Hastanemizin Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi. Kanser kimseye yakışmıyor özellikle de çocuklara hiç yakışmıyor. Bütün hastaneyi geziyorum. Bana en çok dokunan yer burası. Ayyıldız ailesinin donattığı bu alan, bu servise güzel bir dokunuş oldu. Çocuklarımız burada oynasınlar, eğlensinler, vakit geçirsinler ve Ayyıldız ailemizin yüzüne bir nebze teselli olsun. Hastanemiz, çocuklarımız ve onların aileleri adına çok teşekkür ediyorum.” diyerek aileye sabır ve gönül ferahlığı diledi.

Başhekim Prof. Dr. Adil Başkıran “Bugün 2022 yılında 34 yaşında aramızdan ayrılan Murat Ayyıldız kardeşimizin adına onkoloji hastanemiz çocuk bölümüne oyun alanı olarak tefrişatı yapılan yerin açılışı için toplandık. Tabii bu gibi sunumlar özellikle burada tedavi gören çocuklarımız için, almış oldukları ilaç kadar etkili olduğunu düşünüyoruz. Moral ve motivasyonun çocukların iyileşmesinde etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Buna vesile olan Ayyıldız ailesine teşekkür ediyor merhuma da Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Çocukların yüzlerini güldürebilecek ve hastalıklarını bir nebze olsun unutabilecekleri oyun alanı için Ayyıldız ailesine çalışma arkadaşları adına teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Arzu Akyay “Biz medikal anlamda destek sağlıyoruz. İnşallah onlar da psikolojik anlamda yanlarında olacak.” temennilerinde bulundu.

Son olarak konuşan merhum Murat Ayyıldız’ın annesi Gülnaz Ayyıldız “Biz ailemizin hatırası yaşasın, buradaki çocuklar mutlu olsun istedik. Biz yavrumuzu çok erken kaybettik. Onun hatırasına en azından bu özel çocuklar mutlu olsunlar, faydalansınlar istedik. Bir nebze de olsa şifa olsun diye düşündük, öyle karar verdik. Öyle yaptırdık.” dedi.

Oyun alanının açılışı merhum Murat Ayyıldız’ın ailesine plaket takdimi, kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme