Sivas Müziğini Paris'te Anlattık

Sivas UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor.

Sivas UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. Uzun süredir yapılan çalışmaların sonucu hazırlanan proje, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun desteğini alarak Sivas Belediyesi tarafından 16 Haziran 2017’de resmi olarak UNESCO Genel Merkezi’ne iletildi.

Sivas’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı adaylığı kapsamında 8-10 Ekim 2017 tarihleri arasında Sivas Belediyesi organizasyonu ile Paris’te UNESCO Genel Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın öncülüğündeki heyette Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile bu alanda uzman akademisyenler yer aldı.

UNESCO Genel Merkezi’nde Yaratıcılık Bölümü Direktörü Jyoti Hosagrahar ile yapılan toplantıya heyetin yanı sıra UNESCO Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Altay Cengizer ve Müsteşar Elif Okutucu katılım sağladı.

Toplantıda proje ekibinin gerçekleştirdiği “Gelenekten Geleceğe Sivas’ta Müzik” başlıklı sunum sunumda proje hazırlık sürecinin yanı sıra, Sivas’ta süre gelen aşıklık geleneği, zengin kültürel yapı, halk oyunu formları, geleneksel enstrüman yapımcılığı, dini müzik formları, açık ve kapalı müzik alanları, projeler, festivaller ile fakülte, koro, kurs merkezi ve konservatuvar gibi müzik yapılarına vurgu yapıldı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’ın sahip olduğu zengin müzik kültürünün adaylık süreci ile birlikte uluslararası etkileşimlere vesile olacağını ve bu değerli kültürün uluslararası mecrada rahatlıkla karşılık bulabileceğine inandıklarını belirtti. Süreci katılımcı bir yaklaşımla yönettiklerini belirten Başkan Aydın, ilgili tüm paydaşların sinerjisi ile projenin ivme kazandığını dile getirdi.

Toplantının ardından UNESCO Yaratıcılık Bölümü Direktörü Jiyoti Hosagrahar’a hazırlanan yayınları içeren bir set takdim edildi.

T.C. Paris Büyükelçiliği tarafından davet edilen heyet, burada adaylık süreci ve hazırlanan proje hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı MUSA heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyet ifade ederek, adaylık sürecinde heyete başarılar diledi. Büyükelçiye Sivas müzik kültürünün en önemli simgelerinden olan el yapımı bir Sivas bağlaması takdim edildi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bu yöndeki çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirterek, Sivas’ın müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesinin şehrin sürdürülebilir kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Öte yandan Başkan Aydın, sürecin başında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile yapılan işbirliği nedeniyle Ajans ile projede katkısı olan tüm kurum ve kişilere teşekkürlerini sundu.

Bakmadan Geçme