Siirt Tanıtım Günleri İstanbul'da

'SİİRT TANITIM GÜNLERİ', AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ İSTANBUL'DA…

İstanbul-Yenikapı’da 18-22 Ekim tarihleri arasında "Siirt Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlenecek.
 
Siirt ilimiz, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da görücüye çıkıyor.
 
Siirt Valiliğinin himayelerinde, Siirt Belediye Başkanlığı’nın destek verdiği ve Siirt Vakfı tarafından organize edilen, ‘Siirt Tanıtım Günleri’ Yenikapı sahili etkinlik alanında yapılacak.
 
Siirt’in sahip olduğu doğa, inanç, kültür, el sanatları, marka ürünleri; Siirt Fıstığı, Pervari Karakovan Balı, Zivzik Narı, Bıttım Sabunu, Siirt yemekleri ve yöresel ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
 
12 bin yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Anadolu'da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini yaşatan üç dilli kardeş şehir Siirt, tüm değerleri ile ve düzenlenecek çeşitli etkinlikler ile tanıtılacak.
 
Yenikapı etkinlik alanında 18 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek tanıtım günlerine; Milletvekilleri, Belediye Başkanları, birçok devlet adamı ve üst düzey yöneticinin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren Siirt Dernek ve Vakıfları, İstanbul ve civar illerde yaşayan Siirtlilerin katılacağı tanıtım günlerine, katılımın yüksek olması bekleniyor.
 
Siirt’te ait folklorik değerlerin yanı sıra mahalli sanatçıların Siirt yöresine ait çeşitli türküler de seslendirilecek.
Siirt Günleri'nin görsel bir şölene dönüşmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme