Şehrimizin Bu Hallere Düşmesinden Artık Şikayetçi Olmayacak Mıyız?

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada Malatya’nın her zaman irtifa kaybeden bir şehir olduğunu belirterek, “Başkanlar değişiyor, milletvekilleri zaman zaman değişiyor ama Malatya'nın kaderi asla değişmiyor. Sürekli geriliyor, her yıl bir önceki yılın daha gerisine gidiyor” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in eski köy garajları yanındaki seçim ofisi büyük bir katılım ve coşkuyla açıldı. Açılışa Prof. Dr. Gezer’e Büyükşehir seçimlerinde destek verecek olan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Deva Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, partililer ve Malatyalılar katıldı.

Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. Gezer, Malatya’yı yöneten dar siyasi kadronun bazı muhalefet bileşenlerinden de destek alarak ve her fırsatta işbirliği yaparak ne zaman başları dara düşse birbirlerinin desteğine koşarak şehri çok zor şartlara mahkum ettiklerini söyledi.

İktidar ve bazı muhalefet unsurlarının bütün muhataplarına seslenen Prof. Dr. Gezer, “Hepsiyle ilçelerimizin ve ilimizin hangi şartlarda hangi durumda olduğunu müzakere etmeye hazırım. Bu güzelim şehir son yıllarda deprem öncesi haliyle söylüyorum ülkemizde en çok gerileyen 13 şehirden biri, en hızlı yoksullaşan büyükşehirlerinden birisi. Havası en kirli olan 4 şehirden biri, adeta zehir soluyoruz. Hayvancılığı en çok gerileyen 3 şehirden biri, tarımı en çok aşağıya doğru inen 5 şehirden biri, suç oranları son 10 yılda en çok artan 4 şehirden biri. Deprem bölgesindeki 11 il arasında en az konut yapılan 2 ilden biri, en az kaynak ayrılan 12 ilden biri ve en çok ihmal edilen yine bir iki ilden biri. Şehrimizin bu hallere düşmesinden artık şikâyetçi olmayacak mıyız? Bunları sormayalım mı sorgulayalım mı? Bu yaşadıklarımız yetmedi mi? Bu şehir bu kadar yoksullaşmayı hak ediyor mu? Bu kadar gerilemeyi hak ediyor mu? Bütün bunlardan yola çıkarak deprem öncesi ve sonrası şartlarımıza baktığımızda artık bu şehrin sıradan tedbirlerle ve sıradan kadrolarla ayağa kalkma ihtimali maalesef ortadan kalkmıştır” ifadelerine yer verdi.

Malatya’yı yıllarca yöneten siyasi kadroya da seslenen Bağımsız Büyükşehir Adayı Prof. Dr. Gezer, “Bu şehri yıllarca yöneten siyasi kadroya buradan sormak istiyorum. Bu şehri nasıl bu hale getirdiniz, hiç mi vicdanınız sızlamadı? Hiç mi Allah'tan korkmadınız? Hadi Allah'tan korkmadınız, bu milletin karşısına hangi yüzle tekrar çıkarak yetki istiyorsunuz? Buradan daha aşağı nereye götürebilirsiniz bu şehri? Bu şehrin bu hale gelmesinin hesabını vermeden nereye gidiyorsunuz? Kime soracağız biz bu hesabı. Şimdi de şehrimizi yıllardır geliyorum diyen depreme hazırlamadıkları yetmiyormuş gibi, yanlış imar uygulamalarıyla yıkım yaşanmasına yol açtıkları için şehrimiz ve ilçelerimizi bu hale getirdikleri yetmiyormuş gibi şimdi de bu kadroları ödüllendirmemizi istiyorlar” dedi.

 

“HİZMET GEREKTİĞİNDE DEĞİŞİMDEN YANA TAVIR ALAN ŞEHİRLERE GELİYOR”

 

İktidarın Malatya’yı her zaman çantada keklik olarak gördüğünü ve hizmet getirmediğini de ifade eden Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. Gezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha çok oy vererek, daha çok hizmet alabilseydik Malatya'nın şu anda her alanda uçuyor olması lazımdı. Peki, ben buradan sizlere soruyorum. Şaha kalkan bir Malatya görüyor musunuz arkadaşlar? Maalesef uçan bir Malatya göremiyoruz, tam tersine tepe üstü yere çakılmış bir Malatya görüyoruz. Gittikçe gerileyen, gittikçe kan kaybeden, gittikçe irtifa kaybeden, gittikçe nüfus ve sermaye kaybeden bir şehir görüyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeden, sürekli aynı partilere oy vermek hizmet getirmiyor. Hizmet sorgulayan şehirlere geliyor, hizmet doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi alışkanlık haline getirmiş şehirlere geliyor. Hizmet gerektiğinde değişimden yana tavır alan şehirlere geliyor.  Kısaca hizmet çantada keklik olmadığını gösteren şehirlere geliyor. Yine bir bakıyorsunuz bizim şehrimizde atılan temellerin üzerini aylarca sular seller kaplıyor ama muhalefet tarafından yönetilen ve alınması ihtimal dâhilinde olan yerlerde atılan temellerin üzerine 6 ayda koca hastane yükseliyor. Bakıyorsunuz bu şehrin 2 katı 3 katı konutlar yapılıyor oralara. Yine bakıyorsunuz gelen kaynakların en büyük payları o şehirlere gönderiliyor. Bu şehir yıllardır kan kaybediyor, irtifa kaybediyor.  Başkanlar değişiyor, milletvekilleri zaman zaman değişiyor ama Malatya'nın kaderi asla değişmiyor. Sürekli geriliyor, her yıl bir önceki yılın daha gerisine gidiyor. Bir yıl bu şehrin daha ileri gittiğini birisi bir muhatabım çıksın ispatlasın ben bu işi buradan bırakır, bu masadan iner ve bir daha da siyasete dönmem arkadaşlar.”

 

“YÖNETTİĞİNİZ İLÇELERİN BİR TANESİNİ BUGÜNE KADAR YILDIZ İLÇE YAPSAYDINIZ DA GÖRSEYDİK”

 

Konuşmasında ana muhalefet partisinin Malatya’da çıkardığı aday ile ilgili de değinen Prof. Dr. Gezer, “Buradan yıllardır şehrimizi yöneten dar siyasi kadroyla çoğu zaman işbirliği halinde çalışan, başları derde girdiğinde birbirlerinin yardımına koşan bazı muhalefet unsurlarına da seslenmek istiyorum. Bu şehir yıllardır kan kaybediyor, bu şehir yıllardır irtifa kaybediyor, yıllardır nüfus ve sermaye kaybederken yıllardır geriye giderken siz muhalefet olarak ana muhalefet olarak bu gidişatı bu gerilemeyi seyretmekten başka ve bazı ateşli açıklamalar yapmaktan başka bugüne kadar ne yaptınız? Lütfen çıkın açıklayın. Sahiden siz yönettiğiniz ilçelerin bir tanesini bugüne kadar yıldız ilçe yapsaydınız da görseydik. Mesela koca koca belediyeleri yönettiniz, İstanbul, Ankara'yı, Eskişehir'i, İzmir'i yönettiniz. Allah için bir gün 3- 5 uzman getirseydiniz de şu yönettiğiniz ilçelerin bir tanesini bir yıldız ilçe yapsaydınız. O zaman bu şehri, yıldız şehir yapacağınıza inanırdık. Sahiden yönettiğiniz ilçelerin sosyo-ekonomik durumundan haberiniz var mı? Hangi aşamada olduğundan, nerelerde olduğundan, hangi sorunları yaşadığından haberiniz var mı? Ama umutsuzluğa yer yok, Malatya'nın önü açık.  Malatya’nın önünde çok önemli bir fırsat var. Malatya artık bundan sonra eski Malatya olmayacak,  eskisine dönmeyecek Ya ölçek büyüterek çok daha büyük bir şehre dönüşecek, iddialı bir şehre tarihte olduğu gibi ya da ölçek küçülterek alt bir lige düşecek, küçülerek yoluna devam edecek. Bu seçimde buna karar vereceğiz.

 

“BU ŞEHRİN MAKÛS TALİHİNİ DEĞİŞTİRMEYE VAR MISINIZ?

 

Yıllardır Malatya’ya emek veren ve her alanda hazırlık yapan birisi olarak takım arkadaşları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye talip olduklarını ifade eden Gezer, “31 Mart'ta şu parti, bu parti demeden, Alevi-Sünni demeden, köylü kentli demeden, kadın erkek demeden, genç yetişkin demeden omuz omuza vererek bu şehrin makus talihini değiştirmeye var mısınız? Yakın tarihimizin gördüğü en kapsamlı değişim dönüşüm ve atılım seferberliğini başlatmaya hazır mıyız? Konteynerlerde yaşayan 100 binden fazla insanımızı ve yine şehre dönmeyi bekleyen 200 binden fazla hemşerimiz ve esnafımızı bir an önce başını sokacak bir konuta ve iş yerine kavuşturmaya var mısınız? 31 Mart'ta yetki aldığımızda bu şehrin görmüş olduğu en yüksek tempolu çalışma sürecini başlatacağız. Gecemizi gündüzümüze katacak ve bu şehrimizin yaşadığı sorunları bir an önce çözülmesini sağlayacağız.  5 yıl içerisinde Malatya’yı bölgesinin lokomotif gücüne dönüşmesi, insanlarımızın hayatını kolaylaştırması, bu şehirdeki işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığına son verilmesi için elimizden geleceğini yapacağız. Yakın tarihimizin en büyük kalkınma seferberliğini başlatarak şehrimizi çok daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme