Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alani Görkemli Törenle Açildi

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı'nın resmi açılış töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İzmir Adliyesi’ne düzenlenen saldırıyı canı pahasına önleyen kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in adının verildiği mesire alanının açılış törenine;  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,  Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Müdürleri,  ETSO Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, STK temsilcileri ve şehit Fethi Sekin’in Babası, Eşi ve kızı Nisanur katıldı.

Mehteran konseri ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin okunmasıyla başlayan açılış programının ilk konuşmasını Şehit Polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin yaptı. Baba Sekin, böylesi nezih bir yere oğlunun isminin verilmesinden duyduğu gururu ve memnuniyeti dile getirerek, “ Şehitlerimiz huzurumuz, bugünümüz ve yarınımız için sahip oldukları en kıymetli varlıklarından, canlarından vazgeçtiler. Bu güzel mesire yerinde oğlumun sadece adı yaşatılmayacak. Burada onun hatıraları ve emanetleri de ismiyle birlikte yaşayacak. Sizler top oynayan oğullarınıza baktığınızda şehidimizin oğlu Burak Tolunay’ı, ip atlayan kızlarınıza baktığınızda da kızları Zeynep Dila ve Nisanur’u hatırlayacaksınız” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: “YENİ BİR SOSYAL YAŞAM MERKEZİ OLACAK”

Göreve geldikleri günden itibaren şehrimize vizyon kazandıran projelere imza attıklarını belirten Başkan Yanılmaz, 160.000 metrekare alan üzerine inşa edilen Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanının da bu projeler arasında yer aldığını ve hemşerilerimiz için vazgeçilmez bir mekân olacağını söyledi.

Yıllarca şehrin ortasında olduğu halde kaderine terk edilmişlikten dolayı atıl duran mesire alanını, en az 3 bin kişinin aynı anda piknik yapabileceği çok donanımlı bir mekân haline getirdiklerini belirten Başkan Yanılmaz, Elazığ’ı kaliteli yaşanabilir bir şehir yapma yönünde gece gündüz çalıştıklarını ve vatandaşlarımızın da her şeyin en kalitelisine, en konforlusuna layık olduklarını söyledi.

Millet olarak birlik ve beraberlik içinde şehitlerin mirasını ilelebet yaşatmanın mücadelesini verdiklerini belirten Başkan Yanılmaz, ifadelerini şu şekilde sürdürdü: " Biliyoruz ki milletler bağrında yetiştirdiği kahramanlarıyla güçlüdür. Onların sahip oldukları ruhu yaşattıkları ölçüde güçlüdür. Bizler bu vatana sevdalı, bu bayrağa, bu millete sevdalı bir millet olarak birlik, beraberlik içinde kahramanlarımızın mirasına ilelebet sahip çıkıyoruz. Dirliğimizi, birliğimizi yedi düvel bir araya gelse dahi değil yıkmaya, sarsmaya dahi güç yetiremeyecektir. Bu uğurda can vermek her birimiz için duadır. Bu nedenledir ki bu millet, bu bayrak, bu vatan ilelebet payidar kalmaya devam edecektir. Bu vesile ile bir kez daha kahraman şehidimiz Fethi Sekin ve tüm vatan uğruna ebediyete yürüyen şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyor, bugün burada bulunan bulunamayan tüm şehit ailelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. El azizin bağrından kopmuş o yiğit kahraman,  o vefa abidesi o merhamet ve şefkat pınarı "Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim." Dedi ve şehadete yürüdü...

Her ana doğurmaz böyle yiğit,  her babaya nasip olmaz böyle evlat... Ne mutlu ki o anaya... Ne mutlu ki o babaya. Ne mutlu ki şehit eşi olan bacımıza şehit çocukları olan değerli  yavrularımıza…Vatan sevdası tıpkı ana sevdası gibi...  Hani Fethi Sekin kendisinden 55 gün önce kaybettiği anası için söylediği ağıtında “sen yoksun naçar kaldım” diyordu ya.. Vatanım sen yoksan kimsesiz kalırım deyip atıldı o hain o kalleş teröristlerin üzerine!

Hayatının baharında üç fidan bırakarak uğurlandı ebediyete...  Ey şehidim! Şehidim sen rahat uyu o peygamberlere komşu o güzel mekânında. Emanettir senden kalan sana ait ne varsa bize…

“ÜÇ YILDA BİRBİRİNDE KIYMETLİ ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRDİK”

Göreve geldikleri günden itibaren çalışma arkadaşlarıyla birlikte mesai mefhumu tanımaksızın Elazığ’a değer katmak için çalıştıklarını belirten Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sizlere en güzel ve en kaliteli hizmeti sunmak, kolay ve kaliteli yaşanabilir bir şehir olma yolunda azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. İnsanımıza hizmeti, hizmete çıkış yolculuğumuzda ana prensiplerimizden bir olarak kabul ettik. Şehrimizin bu gününe değil geleceğine yatırım yapacağız dedik ve bu şuurla çalışmaya devam ediyoruz. 2017 yılına geldiğimizde de şehrin dört bir yanında yarınlarımıza yön veren çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizin geleceğine yaptığımız en önemli yatırımlarımızdan biri olan Orduevi Katlı Kavşağı ve Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit işinin 2. etabı olarak planlanan İstasyon Kavşağı altgeçidinde, Güney ve Kuzey çevre yolu çalışmalarımız süratle ilerliyor. Üç yılda yaptığımız asfalt çalışması 7 metre genişliğinde 610 km uzunluğundaki bir yola tekabül ediyor. Bir başka ifadeyle Elazığ-Kırıkkale arası bir yol demektir bu. Veya Elazığ-Malatya arasını 4,5 kez asfaltlamak demektir. 2014 yılından bu yana 254 km kilitli parke ve kaldırım çalışması gerçekleştirdik. Bu bir başka ifadeyle Elazığ-Muş arası bir mesafe demektir” dedi.

Adeta bir şantiye belediyeciliğini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yanılmaz,  “Şehrimizde her çalışmamızın merkezine insanımızı yerleştirdik. Çünkü bizim sevdamız memleket, bizim sevdamız milletimize hizmettir. Bu güne kadar hep çözüm odaklı hizmeti esas kabul ettik ve bu doğrultuda elimizin ulaştığı her noktada sorumluluk alanımızda olsun olmasın sorunlara çözüm üretmeyi hedefledik. Gece gündüz demeden bu hedef doğrultusunda çalıştık, gücümüz yettiğince, bu can bu tende oldukça da devam edeceğiz. Bizler hizmet yolcusuyuz. İşte bugün şehrimize vizyon kazandıranın bir projenin daha açılışını gerçekleştiriyoruz.” dedi. Alanda büyük ölçüde yeşilin hakim olduğunu belirten Başkan Yanılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Orman ve Su işleri Bakanlığı ile Orman Bölge müdürlüklerimizin katkıları ile bu alanı halkın hizmetine sunmak amacıyla gerçekleştireceğimiz proje örneği belediyemize tahsisini talep ettik. Bu alanın 70 bin metrekarelik alanı çimlendirildi. Bu miktar 13 futbol sahası büyüklüğünde bir alandır. Yine 300 adet aile tipi piknik masası ile aynı anda 2.400 kişi piknik yapabiliyor. 18 adet sebil çeşmesi,  2’si engelsiz olmak üzere 41 adet oyun gurubu. 2 adet dev çocuk oyun parkı mevcut. Bu alan niteliğiyle olduğu kadar ismiyle de şehrimizin kalbine kazınmıştır. Şehrimizin geleceğinin parlayan yıldızı olan mesire alanı, adıyla da gönüllerin yıldızı olmuştur" dedi.

EJDER AÇIKKAPI: “ŞEHİTLER TEPESİ HİÇBİR ZAMAN BOŞ KALMAYACAK”

Elazığlı olmaktan gurur duyduğunu ve ismine yakışır bir alanın şehrimize kazandırıldığını belirterek konuşmalarına başlayan Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise,  açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Bu topraklar için geçmişten bugüne nice yavrular Hakk'a doğru koşarak yürüdü ve yürümeye de devam ediyor. Allah'ın izniyle şehitlerimizin emaneti olan topraklarımızı her birimiz sonsuza kadar koruyacağız. Bugüne kadar bu topraklar üzerinde nice hainler çıktı ama unuttukları bir şey vardı. Bu ülkede ne kadar hain çıktıysa onların karşısında şehitler tepesini boş bırakmayacak nice nöbetçiler nice yiğitler vardı. Bundan sonrada bu böyle devam edecek” dedi.

 

VALİ KALDIRIM: “ BU KAHRAMANLIK DESTANI ASLA UNUTULMAYACAK”

Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin'in kahramanlık destanının asla unutulmayacağını ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Böylesi güzel bir mekâna kavuşmanın bütün hemşerilerimizle birlikte mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Öncelikle kıymetli şehidimizin babasına böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Geldiğim ilk gün şehidimizin duasını almak için mezarını ziyaret ettim. Elazığ milletine, devletine, vatanına ve bayrağına çok bağlı insanların yaşadığı bir şehirdir. Elazığ Anadolu’nun adeta özüdür ve bizler 15 Temmuz’da hep birlikte Türkiye’ye ve dünyaya bir mesaj verelim. Elazığ o ruhu, o mührü ve o damarı taşıyor. 15 Temmuz’da tüm hemşerilerimizi meydanlara davet ediyorum. Orda tek bayrak olacak tek renk olacak ve hep birlikte milli birliğimizi dünyaya göstereceğiz” dedi.

“BELEDİYE ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPMIŞ ”

Elazığ Belediyesi’nin çok güzel bir mekânı hizmete sunduğunu belirten Vali Kaldırım, belediyenin büyük hizmetleri hayata geçirdiğini belirterek şunları söyledi: “Bu mekan çok güzel oldu, batı yakasında 2 Park oluşturuldu. İsmi de gerçekten çok yakıştı. Elazığ Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 160 bin metrekare büyük bir alan. Yaşanabilir, halkın ailecek gelebileceği bir mekan oluşturdu. Vatandaşımız da son derece memnun.  Başkanımız inşallah bir parkta şehrin Doğu yakasına yapacak, oraya da nefes aldıracak. Yaşanabilir kentler oluşturmamız lazım, bu insanlar her şeye layık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yaşat ki şehirler yaşasın” dedi.

Elazığ’da sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü vurgulayan Vali Kaldırım,                       “Belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, sivil toplum örgütleri başkalarına ve üyelerine ve bütün Elazığlılara teşekkür ediyorum. Devam eden güzel hizmetler, programlanan güzel çalışmalar var. Ama büyük ölçüde Elazığ sorunlarını halletmiş, sorunlarını çözmüş durumda. Elazığ'ın gelişmesi, kalkınması ve marka değerinin artması için bu tür yatırımlara ihtiyacımız var” dedi.

Daha sonra şehrimizin sevilen sanatçısı Esat Kabaklı’nın seslendirdiği birbirinden güzel milli eserlerle duygusal anlar yaşayan vatandaşlarımız Kabaklı’nın okuduğu marş ve türkülere büyük bir coşku ile eşlik etti.

“Elazığ Belediyesi tarafından memleketime kazandırılan böyle nezih bir ortamın açılış programında sahne almaktan dolayı çok mutluyum” diyen Esat Kabaklı, “En önemlisi de kahraman şehidimiz, gururumuz Fethi Sekin kardeşimizin ismiyle yaşayacak olan bir mekânın açılışında sahne almak ayrıca bir onurdur. Sizlerle birlikte bu atmosferi paylaşmak çok güzel, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Elazığ Belediyesi tarafından sunulan çeşitli ikramlar ve çocuklara yönelik hazırlanan birbirinden farklı etkinlikler ve sürprizler ile unutamayacakları bir açılış programı yaşayan vatandaşlarımız ise Başkan Yanılmaz’a ve ekibine çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür etti.

 

Bakmadan Geçme