• Haberler
  • Malatya
  • Saadet Partis Malatya Yeşilyurt 6. Olağan Kongresi Yapıldı

Saadet Partis Malatya Yeşilyurt 6. Olağan Kongresi Yapıldı

Kongre bugün saat: 10 30 da Kongre kültür merkezin de icra edildi

. Kongreye Saadet partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yönetim kurulu üyeleri delegeler ve misafirler katıldı.

Kongre istiklal marşının okunması ile başladı divan teşekkülü, faaliyet raporu ve hasaplarının ibrazı ile siyasi konuşmalara geçildi.

PAŞAHAN UMMUT DEDİ ……

İlk konuşmayı Saadet Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Ve Kongre Başkan Adayı Avukat Hamza PAŞAHAN yaptı. PAŞAHAN Milli Görüş hareketinin. Umut olduğunu bu umudu tazelemek için burada toplandık. Ve geleceğe emin adımlarla yürüyoruz bu kongre Milli Görüş iktidarının ayak sesleridir. PAŞAHAN bizleri algılarla, güncel yanılgıyla aldatmaya çalışanlara inat Hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bu toplantı hayırlara vesile olacaktır İnşallah.

ASİLTÜRK MALATYA MEDYASINI ELEŞTİRDİ…

Kongrenin siyasi konuşmaları Saadet partisi İl Başkanı Mehmet ASİLTÜRK’le devam etti ASİLTÜRK selamlama dan sonra hayret ediyorum seksen darbesinde, yirmi sekiz Şubat’ta Milli Görüşe  uygulanmayan basın ambargosu bu gün neden uygulanıyor bir çok programımızda medyayı haberdar etmemize rağmen bu programlara mazeretsiz iştirak etmemelerine  bir anlam veremiyoruz. Saadet Partisi adına diyoruz ki güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Korkmayın basın özgür olmalıdır halkın sesi olmalıdır en güzel ve faydalı mesajları halka ulaştıran basın olmalıdır dedi….

CANBAY ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT DEDİ….

            Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Malatya Eski Milletvekili Ayrıca Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yaşar Canbay, günümüzde ülkemizin birçok problemle boğuştuğunu bunların başında neslimizin eğitimi ve maneviyatının çok önemli olduğunu bundan dolayıdır ki Milli Görüşçülerinönce Ahlak ve Maneviyat  diyerek işe başladıklarını, buna göre, eğitimin temeline Ahlak ve Maneviyat harcının konulması gerektiğini, Allahtan korkan, kul hakkı yemeyen ve yedirmeyen, yaptığı her işin hesabının yarın sorulacağına inanan, hesap verme şuuruyla yaşayan bir nesil yetiştirilmelidir diyen Canbay, öz benliğinden koparılmak istenen milletimizi yeniden öz benliğine kavuşturmak için çalıştıklarını kaydetti. Milli Görüş hareketinin Öze dönüş hareketi olduğunu kaydeden Canbay, Yönü Batıya çevrilen millettin yönünü yeniden İslama çevirmeliyiz dedi.

Batılılaşma hareketini Batılılaşma İhaneti görenlerin bugün Avrupa Birliğine girme yolunda tehlikeli adımlar attığının altını çizen Canbay, Kendi değerlerimizden uzaklaşıp batılı değerlere sarılınca günümüzün salgın hastalığı haline gelen; dünyevileşme, hassasiyetlerin ortadan kalkması, çıkar düşkünlüğü, mevki-makam hırsı, helal-haram, dost-düşman ölçülerinin göz ardı edilmesi sosyal yapımızda derin yaralar açmaktadırDiye konuştu.

            ÇETİNKAYA ELBETTEKİ ADİL DÜZEN KURULACAKTIR….

            Kongrede son konuşmayı Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya yaptı. Çetinkaya Türkiye de birçok sorunun devam ettiğini, ama kimsenin endişelenmemesi gerektiğini çünkü Milli Görüş ve Saadet Partisi‘nin var olduğunu söyledi.  Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yapılan bu kongrenin  hayırlara vesile olacağını Saadet Partisinin çözüm önerilerini ve reçetelerimizi şöyle sıralayabiliriz, Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Ahlaki ve manevi değerler, eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulamalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomi düzene geçilmelidir. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalıdır. Kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir. Herkese refah anlayışıyla ülkenin imkânlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır. Bütün çalışanlara, işçiye, memura, emekliye, engelliye insanca yaşama imkânı sağlanmalıdır. Şahsiyetli dış politika, lider ülke Türkiye ideali ile bağımsız politika uygulanmalıdır. Bunun için güçlü ekonomiye sahip olmamız gerekir. Ülkemizde ve dünyada huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olması için hak ve adalete dayalı yeni bir dünyanın kurulması gerekir. Milli görüş iktidar ortağı olduğu bütün dönemlerde bu alanlarda en başarılı icraatları gerçekleştirmiştir.”

 

PASAHAN GÜVEN TAZELEDİ ….

Kongrede yapılan siyasi konuşmalardan sonra seçime geçildi. Tek listeyle gidilen seçime Saadet Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanlığına Avukat Hamza PAŞAHAN yeniden seçildi.

Bakmadan Geçme