Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Malatya kayısısı ve sağlık proje tanıtımı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a acı kayısı çekirdeği ve amigdalinin kanserli hücr

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a acı kayısı çekirdeği ve amigdalinin kanserli hücreleri öldürdüğü, sağlıklı hücreleri ise yenilemesi çalışması ve yapacağı projeler hakkında bilgiler arz etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından Ankara’da düzenlenen 5. Türk Patent Ödülleri töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iller adına kurulan stantları da ziyaret etti.
Malatya Standı ziyaretinde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kayısı konusundaki çalışmaları hakkında bilgi arz ederek, acı kayısı çekirdeği ve amigdalinin kanserli hücreleri öldürdüğü, sağlıklı hücreleri ise yenilemesi projesi hakkında da bilgi arz etti. Prof. Dr. Karabulut,   rektörlük seçimi nedeniyle hazırlamış olduğu kitapçıktaki projeleri arasında  yer alan kayısı ve diğer projeleri hakkında da bilgilendirmede bulundu.
Prof. Dr. Karabulut’un projeleri arasında kampus içerisine bir külliye yapılması projesi de yer alıyor.
Prof. Dr. Karabulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a projelerinin yer aldığı kitabı takdim etti.
Ziyarette Prof. Dr. Karabulut, üzerinde Cumhurbaşkanlığı armasını yansıtan 16 yıldızın bulunduğu kuru kayısı tepsisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti

Bakmadan Geçme