Pekfen'de Çanakkale Ruhu

Ey, Bu Topraklar İçin Toprağa Düşmüş Asker! 
Gökten Ecdâd İnerek Öpse O Pâk Alnı Değer. 
Ne Büyüksün Ki Kanın Kurtarıyor Tevhidi... 
Bedr'in Arslanları Ancak, Bu Kadar Şanlı İdi. 
Sana Dar Gelmiyecek Makberi Kimler Kazsın? 
'Gömelim Gel Seni Tarihe' Desem, Sığmazsın. 

Dizelerinde Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Ruhunun Önemini Ne Güzel Anlatmış.

Özel Pekfen Ortaokulunda Düzenlenen Çanakkale Gecesinde Öğrencilerin Sergiledikleri Müzikal Tiyatroya Katılan Misfirler Duygu Dolu Anlar Yaşadı. Geceye Türkiye Muharip Gaziler Derneği  Kurucu Başkanı Ve Yazar Bayram Akdemir, Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Turan Şahin, İl Telekom Müdürü Yusuf Kaplan, Eski İl Milleğitim Müdürü Hamza Doğuç, Pekfen Kurucu Müdürü Yusuf Gezer, Veliler, Öğrenciler Ve Çok Sayıda Misafir Katıldı.

Gelen Misafirleri Çanakkale’de Şehit Olan Malatyalı Askerlerin İsimlerinin Yazılı Olduğu Anıt Mezarlar, Dev Bir Çanakkale Anıtı Karşıladı. Misafirlere Üzüm Hoşafı Ve Kuru Ekmek İkram Edildi.

İkramların Ardından Pekfen Ortaokulu Drama Eğitmeni İzzettin Akpulat Ve Müzik Öğretmeni Önder Aslan’ın Hazırlamış Oldukları Mekteb-İ Sultani Adlı Müzikal Tiyatro Sergilendi.

Program Sonunda Sahneye Davet Edilen Bayram Akdemir, “Bu Kadar Kısa Bir Zamanda Hazırlanıp Bu Ruhu Bizlere Hisstirmeyi Başaran Öğrencileri Tebrik Ediyorum” Dedi. Sahneye Davet Edilen Turan Şahin İse, “O Günleri Tekrar Yaşadığını, Seyrederken Gözyaşlarına Hakim Olamadığını Belirterek  Tüm Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği Adına Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum” Dedi.

Program Sonuda Konuşma Yapan Akdemir Ve Şahin’e Çiçek Takdim Edildi, Oyuncular İle Beraber Hatıra Fotoğrafı Çekilerek Sonlandırıldı.

Bakmadan Geçme