Özel Çınar Fen Lisesi

MALATYA ÖZEL ÇINAR FEN LİSESİ RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ

Malatya Merkez’de 23 yıllık eğitim tecrübesiyle ülkesini başarıyla temsil eden Çınar Eğitim Kurumları’na bağlı Malatya’da tek Özel Fen Lisesi olan Çınar Fen Lisesi’nin resmi açılış töreni bugün (4 Kasım 2017) T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ’ nin teşrifleriyle gerçekleşti.

Açılış törenine T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ, Malatya Vali Ali KABAN, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, Yeşilyurt Kaymakamı Ali SAKAR, İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet DEMİRCAN, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ, Ak Parti İl Başkanı Hakan KAHTALI, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdür Cemal KALAY, Malatya MUSİAD Başkanı Hüseyin KALAN, ESKKK Başkanı Ali EVREN, Ak Parti İlçe Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çınar Koleji Kurucu Müdürü Enver Aydın ACAR törenin açılış konuşmasını yaptı. “ Değer merkezli eğitim anlayışı ve 23 yıla yakın bir eğitim geçmişiyle sayamayacağımız kadar çok başarının sahibi olan Çınar Koleji Fen Lisesi’nin resmi açılış programı için bir aradayız. Şuan şahitlik ettiğimiz bu programla Malatya güzide bir eğitim kurumuna kavuşuyor. Malatya’nın tek Özel Fen Lisesinin açılışını yapmış oluyoruz. Atılan bu adımın, güzel Malatyamızın eğitim çıtasını daha yukarı taşıyacak hayırlı bir adım olduğuna inanıyoruz. Değerlerini hayatın merkezine yerleştirerek inandığı gibi yaşayan, kendini rahat ifade edebilen özgüven sahibi, ülkesine ve millete hizmeti her şeyin üstünde tutan, yarınların en başarılı akademisyen, bürokrat, eğitimci, ilim adamları ve meslek erbabının yetişmesinde bu eğitim kurumunun önemli payının olacağına inanıyor, sizlerin de teşrifleriyle bu yapıda harcınız olduğunu ifade ediyoruz. Bizler sorumluluğumuzun farkındayız. Ülkemize karşı yapılan her türlü darbeye, ihanete karşı omuz omuza durabilen, erdemli nesiller yetiştirme gayesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Açılış töreni programında konuşan T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ, “Eğitim kalkınmada ve ülkemizin gelişmesinde çok önemlidir. Eğitimde modern şartların getirdiği şekilde öğrencilerimizi yetiştirirken ve müfredatımızı ona göre oluştururken en önemlisi öğrencilerimizin değerlerimizle de barışık bir şekilde yetişmesi noktasında her bir öğretmenimizin, velimizin ve bizlerin üzerinde de ciddi anlamda sorumluluklar var. Çünkü biz uluslararası düzeyde diğer ülkelerle yarışırken esasında almış olduğumuz güç, kendi medeniyetimizden almış olduğumuz güçtür. Kendi medeniyetimizin kodlarıyla, yarınları kodluyoruz. Dolayısıyla gençler yetişirken de ‘Ben ülkem için, ailem için neler yapabilirim’ in hayallerini kurmanız gereken yaşlardasınız. Bu noktada az önce atölyeleri gezdik. Çınar kolejini tebrik diyorum. Orada öğrencilerimizin yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilmesinin adımlarını atan projeler oluşturmaları, Çınar kolejinin yöneticilerinin ve idarecilerinin vizyonunu ortaya koyması bakımından da önemlidir. Burada önemli olan eğitim yaparken öğrencilerimizin huzurlu ve mutlu olması, öğretmenlerimizin çalıştığı kurumdan keyif almasıdır. Bu birlikteliği sağladığımızda rekabette bir adım öne çıkarız.“ dedi.

Program açılış töreni Sayın Bülent TÜFENKÇİ eşliğinde protokolün açılış kurdelasını kesmesiyle devam

Bakmadan Geçme