Önce Vatan

Elazığ Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 300 işçi, önce vatan diyerek TSK'nin Afrin'e düzenlediği 'Zeytin Dalı' operasyonunda gönüllü asker olmak üzere askerlik şubesine başvuruda bulundu.

Elazığ Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 300 işçi, önce vatan diyerek TSK’nin Afrin’e düzenlediği "Zeytin Dalı" operasyonunda gönüllü asker olmak üzere askerlik şubesine başvuruda bulundu.

Teröre hiçbir zaman geçit vermeyen Elazığlı vatandaşlar ‘konu vatansa gerisi teferruattır’ sözünü bir kez daha gerçek kılarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesine başlattığı barış harekâtına destek olmak için canını ortaya koydu. Ellerinde Türk bayraklarıyla adeta bayram havasında askerlik şubesine giderek gönüllü asker olmak isteyen belediye çalışanlarına vatandaşlarda destek verdi.

Dışardaki soğuğa aldırış etmeden tek bir yürek halinde tekbir getiren işçiler, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘En büyük asker bizim asker’ sloganları atarak, operasyonda görev almak istediklerini ve hiçbir zaman bu duruştan dönmeyeceklerini söylediler. 

Operasyona katılmak üzere gönüllü askerlik başvurusunda bulunan ve yüreklerindeki vatan sevgisinin imandan geldiğini belirten belediye personeli Bedri Genyüz, Türkiye’de Mehmetlerin asla bitmeyeceğini ve vatan uğruna ölümün üzerine korkusuzca gideceklerini belirtti. DEAŞ, PKK ve FETO gibi terör örgütleri ile uzantılarının hiçbir zaman bu ülke üzerinde hâkim olamayacağını belirten Genyüz sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Elazığ, dün olduğu gibi bugün de milli birlik ve beraberliğin yıkılmaz kalesidir. Bu şehir hiçbir dönemde teröre, haine geçit vermemiş, vermeyecektir. Bu milletin birliği, beraberliği ve kardeşlik ruhu, teröre ve onun her türlü uzantısına geçit vermez. Muzaffer ordumuz en kısa zamanda Afrin’den zaferle ve mazlumların dualarıyla ayrılacaktır. Bizler Elazığ Belediyesi’nde çalışan 300 arkadaşımızla birlikte kalbimizdeki iman ve vatan sevgisiyle kahraman ordumuza en küçük bir katkı için dahi olsa hazırız. Hainler bilmelidir ki bu ülkenin her bir Mehmedi bu aziz vatan ve bu aziz milletin istiklali ve istikbali uğruna şehadet için gözünü dahi kırpmaz. Dualarımız ve kalplerimiz kahraman askerimizledir. Bizler vatanına bayrağına sevdalı Elazığlılar olarak, askerimize destek için her daim hazırız" dedi.

Askerlik şubesine gelenlerden Garip Ayaz da “ailesi ve akrabalarıyla birlikte her an için göreve hazır olduklarını belirterek, “Allah, askerlerimizi korusun, DEAŞ ve PKK’ya lanet olsun” dedi.

Bakmadan Geçme